Transavia heeft een lijst gepubliceerd met geannuleerd vluchten voor de komende periode. “Vanwege een tekort aan vliegtuigen moeten we de komende tijd vluchten annuleren. We realiseren ons goed dat we daarmee reisplannen in de war schoppen. Onze excuses voor deze vervelende situatie. Dit is niet de goede reis die je van Transavia mag verwachten”, aldus de airline. 

De gepubliceerde lijst is voor annuleringen tot en met augustus. “Staat jouw vlucht niet in de onderstaande tabellen, dan kun je er vanuit gaan dat je vlucht doorgaat. We hebben namelijk in principe voldoende vliegtuigen beschikbaar om het overige deel van ons vluchtschema in juni uit te voeren. Zoals dat normaal ook het geval is, kunnen er wel altijd nog onvoorziene omstandigheden optreden”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Update 12 mei: De annuleringen van mei zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van de geannuleerde vluchten tot en met 31 mei.

Bekijk hier welke vluchten zijn geannuleerd.

Update 16 mei: Transavia schrapt 331 vluchten in juni.

Bekijk hier welke vluchten zijn geannuleerd in juni.

Update 25 mei: Transavia schrapt 210 vluchten in juli en augustus.

Bekijk hier welke vluchten zijn geannuleerd in juli en augustus.

Verlaging capaciteit
“Om extra zekerheid in te bouwen wordt de capaciteit in juni verlaagd. Ruim 95 procent van de vluchten zal volgens schema worden uitgevoerd. Transavia heeft voor bijna 80 procent van de gedupeerde passagiers een redelijk alternatief gevonden. Voor een beperkte groep passagiers is dit helaas niet gelukt”, laat de airline weten. “We bouwen voor de zomer meer garantie in dat een vlucht gewoon wordt uitgevoerd. Passagiers en partners die bij ons boeken, moeten er vooral zeker van kunnen zijn dat ze de reis krijgen die ze met onze vliegmaatschappij willen maken”, aldus CEO Marcel de Nooijer van Transavia. “Dat we het vluchtschema nu aanpassen, zorgt dat er duidelijkheid is die iedereen wenst.”