Nieuws

Corendon en Sunweb laten reizigers betalen voor bustransfer

Door de toenemende vraag naar meer flexibiliteit in pakketreizen, hebben Corendon en Sunweb besloten om transfers vanaf respectievelijk 1 en 5 november 2019 niet meer standaard aan te bieden, maar optioneel te maken. Dit geldt voor boekingen gemaakt vanaf 7 augustus 2019. “Dit biedt klanten de mogelijkheid om zelf een keuze te maken hoe ze vanaf de luchthaven willen afreizen naar de accommodatie en vice versa”, zo laat Corendon weten.

“In de dynamische reiswereld is er steeds meer vraag naar flexibiliteit. Door de transfer niet meer standaard in de pakketten op te nemen, bieden we onze klanten meer keuzevrijheid in het samenstellen van hun vakantie. Ze kunnen nu zélf kiezen om het vervoer te regelen of ze kiezen voor de vertrouwde transfers van Sunweb. Deze service, met ontvangst op de luchthaven en begeleiding naar jouw accommodatie is namelijk nog steeds mogelijk en kun je in de eerste stap van de boeking bijboeken en kost € 15 per persoon”, aldus Sunweb.

Extra kosten
Ingmar Bruinsma (Founding Partner TravelClown) ziet het anders: “Het is een teken dat de marges in de reisindustrie steeds dunner worden en reisorganisaties opnieuw op zoek moeten naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Het optioneel maken van de transfers wordt gebracht als verbetering maar lijkt vooral een verkapte prijsverhoging te zijn die klanten flink op extra kosten kan jagen (een gezin van 2 volwassen en 2 kinderen is €120 extra kwijt). Na de koffertoeslag, het betalen voor eten en drinken aan boord en de extra kosten voor het selecteren van een stoel in het vliegtuig is het verdwijnen van de transfer een nieuw hoofdstuk van de ontbundeling van het product pakketreis.”

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

3 Reacties

 1. Angeles B
  6 december 2019 at 10:25

  Transfer is nooit gratis. Denk je dat de bus- of taxichauffeur voor nix werkt? Kosten voor transfer zitten altijd ergens in de prijs verwerkt en nu kun je er apart voor kiezen wel of geen transfer.

 2. Johan van Beeck
  5 december 2019 at 22:23

  Bij Neckermann was dat ook al.

 3. Juan
  5 december 2019 at 15:54

  Jessica ,vroeger was dat toch heel gewoon dat je de service ,bij de prijs inbegrepen was !

Vorige bericht

RED Online Marketing en Holidayguru gaan samenwerking aan

Volgende bericht

Grootschalige staking in Frankrijk

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."