Met ingang van 1 oktober 2019 zal Garuda Indonesia de bekende vlucht van Amsterdam naar Jakarta aanpassen naar een directe vlucht van Amsterdam naar Bali. “Met deze aanpassing zijn wij overtuigd dat we nu nog beter aansluiten op de vraag vanuit Nederland en Europa”, aldus Dewa Kadek Rai (Regional CEO Europe Region). “De reistijd van Amsterdam naar Denpasar, Bali wordt daarmee een extra uur korter.”

De nieuwe route zal voorlopig worden uitgevoerd met een Airbus A330-200. Deze vlucht zal onderweg een korte stop maken in Kualanamu, Medan (Sumatra), echter zal op hetzelfde vluchtnummer doorvliegen als internationale vlucht naar Bali.  “Onze Bali passagiers zullen nu aankomen op de internationale terminal van Denpasar International Airport, en gaan daar dan ook door de immigratie procedure”, zegt Rick Wouters (Sales Manager Europe). “Garuda Indonesia is continue bezig haar netwerk te optimaliseren, zowel binnenlands als internationaal. Want naast dat wij nu een directe vlucht naar Bali aanbieden, zijn wij nu ook de enige luchtvaartmaatschappij met een non-stop vlucht van en naar Medan, Sumatra”.

Potentieel
Met de non-stop vlucht naar Medan wordt de opkomende toeristische markt van Noord-Sumatra nog beter bediend. De luchthaven van Medan wordt vaak gebruikt als startpunt van een rondreis op Sumatra. Hierdoor zijn gebieden zoals Lake Toba nu nog beter en sneller bereikbaar. Lake Toba is door de Indonesische overheid en verkeersbureau uitgeroepen tot één van de ‘10 nieuwe Bali’s’. De ‘10 nieuwe Bali’s’ zijn gebieden welke een zeer groot toeristisch potentieel hebben en extra worden gepromoot.

Zakenbestemming
Tevens wordt er ingespeeld op de grotere vraag naar het premium product tussen Nederland en Indonesië. Het aantal stoelen in de Business Class neemt met tien extra stoelen toe. Zakenbestemming Jakarta blijft goed bereikbaar met een korte overstap op Medan. Deze toename zal niet alleen ten goede komen aan het zakelijke verkeer maar ook voor het hogere segment van het toeristische verkeer naar Bali. Op die manier begint de vakantie van alle reizigers in luxe. “Met een korte overstap in Medan (KNO) zijn bestemmingen als Jakarta, Singapore en Kuala Lumpur prima te bereiken. Vanaf Denpasar, Bali zijn er legio bestemmingen binnen en buiten Indonesië die we aandoen, zoals Lombok, Makassar, Labuan Bajo (Komodo/Flores), maar ook Perth, Sydney, Melbourne, Tokyo en Seoul. Een prima aanleiding om een lange zakentrip even te onderbreken op het paradijselijke Bali.”