Atilay Uslu (mede-oprichter van Corendon) en Elske Doets (directeur-eigenaar Jan Doets America Tours), zijn in de race om te worden verkozen tot ‘Meest Inspirerende Ondernemer 2017’ (MIO2017). Met nog een week om te stemmen voor de boeg hoeft Uslu alleen medeoprichter en directeur- grootaandeelhouder van de Dudok Groep Aad van der Wel nog in te halen. Uslu wordt achtervolgd door Mark Bos, oprichter en CEO van MotorKledingCenter.

Er gebeurde het nodige in 2017 bij Corendon, dat eind 2016 al beloofde in 2017 de strijd aan te gaan op Curacao (We lustsen ze rauw). Ook werd eind 2016 een samenwerking met Ryanair aangekondigd op Eindhoven Airport. Van de samenwerking met Ryanair kwam het tot op heden niet, maar op Curacao verwierf Corendon in de zomer van 2017 een aanzienlijk deel van het Livingstone Jan Thiel Resort. Uslu liet destijds weten: “We zijn trots dat we vaste voet aan de Curaçaose grond krijgen. Het toerisme naar het eiland in de Caribische Zee biedt daarnaast voldoende potentieel om het resort de komende jaren uit te breiden.”

Ook voor Doets is 2017 een jaar vol gebeurtenissen met eind maart de bekroning tot Zakenvrouw van het Jaar 2017. Ze kreeg in Noordwijk aan Zee de prestigieuze Prix Veuve Clicquot, Business Woman of the Year Award, uitgereikt door de begin oktober als minister van Defensie afgetreden Hennis. Doets is daarmee de 36e Zakenvrouw van het jaar op rij in Nederland. In juni ontving zij tijdens de International Pow Wow in Washington DC voor de vierde maal een prestigieuze Amerikaanse Oscar (de Top Touroperator USA Award) voor de reiswereld waarmee Jan Doets tot de beste vijftig Amerikaspecialisten van de wereld behoort.

Bekijk hieronder het interviewde dat TravelPro onlangs had met Uslu bij de presentatie van Corendon’s plannen met betrekking tot Maastricht Aachen Airport of lees hier het interview dat TravelPro dit jaar met Elske Doets hield. Vergeet niet te stemmen via deondernemer.nl. De winnaar van de MIO2017-award wint, maken we bekend op 20 december 2017 op deondernemer.nl. Stemmen kan tot 13 december.