Nieuws

KLM introduceert wifi op Europese vluchten

Deel dit artikel

KLM is gestart met het installeren van wifi-technologie op een deel van de Boeing 737-vloot. Passagiers kunnen vanaf vandaag kennismaken met internet op Europese KLM-vluchten. De eerste Boeing 737-800 is namelijk voorzien van deze service.

In totaal worden achttien Boeing 737-800’s van KLM voorzien van de wifi-apparatuur van Viasat. Eind dit jaar moet de installatie voltooid zijn, is de planning.

“KLM blijft investeren in het product aan boord, zodat we aan de verwachtingen van onze klanten kunnen blijven voldoen en sterker uit de crisis komen. Wifi aan boord is een belangrijke service waar klanten tijdens hun gehele reis over willen beschikken. Op de intercontinentale vluchten wordt al veelvuldig gebruikgemaakt van KLM’s internetservice. Met deze samenwerking met Viasat zorgen we ervoor dat onze klanten ook op Europese vluchten online kunnen zijn”, zegt Boet Kreiken (EVP Customer Experience).
De internetverbinding is mogelijk door de smartphones en tablets van passagiers direct te verbinden met de Europese satelliet van Viasat. Tijdens de vlucht biedt KLM de keuze tussen drie internetpakketten: Messaging, Surf en Stream. Passagiers kunnen met Messaging kosteloos berichten versturen via WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat, et cetera. Wie meer data wil verbruiken, kan dat tegen betaling doen en kiezen uit Surf of Stream. De keuze van het pakket wordt bepaald door de behoefte van de klant. Wie bijvoorbeeld films wil bekijken, kiest voor Stream, wie online wil winkelen of nieuwsartikelen lezen, heeft genoeg aan Surf.

De internetpakketten kunnen tijdens de vlucht worden aangeschaft via het KLM-portal.

Alle intercontinentale toestellen in 2022
KLM biedt al wifi aan aan boord van de Boeing 787- en Airbus A330-vloot en is bezig met het inbouwen ervan bij de Boeing 777-toestellen. Op dit moment is 81 procent van de intercontinentale vloot voorzien van internet. In het eerste kwartaal van 2022 hebben passagiers aan boord van alle intercontinentale vliegtuigen naar verwachting toegang tot internet.

Auteur


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 28 april 2021 at 13:06

    Dit is een erg handige toevoeging voor internet in een vliegtuig! Ik heb de kosten eens opgezocht. Ik zag via de website van Air France dezelfde pakketten. Prijzen internetten: 3-5 euro voor een korte tot gemiddelde vlucht. 8 euro voor 2,700 miles, 18 euro voor 6000 miles. Wil je echt kunnen streamen, dan betaal je 30 euro.

Vorige bericht

Brussels Airlines voegt nieuwe bestemmingen toe

Volgende bericht

Meld je nu aan voor Destination Estonia Onlive 2021

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."