Nieuws

Lufthansa koopt deel airberlin

Lufthansa koopt delen van airberlin, dat in augustus jl. failliet ging. Het zou gaan om zo’n 80 van de 144 vliegtuigen en eveneens worden Niki en LGW overgenomen. Ook worden waarschijnlijk 3.000 van de 8.000 medewerkers overgenomen. Wat de plannen zijn met het frequent flyer programma van airberlin, Topbonus, is nog niet duidelijk.

Dat Lufthansa delen van airberlin zou gaan overnemen, hing al een tijdje in de lucht. Nu heeft topman Carsten Spohr van Lufthansa zich in een interview met de Rheinische Post dan ook daadwerkelijk uitgelaten over de plannen. Voordat de overname definitief is, moet deze worden goedgekeurd door de Europese Unie. Vanmiddag zou al wel de deal worden ondertekend.

Overigens was een deel van de airberlin vliegtuigen al in gebruik door Lufthansa, want de airline huurde 38 toestellen van airberlin. Wanneer Lufthansa alle vliegtuigen van airberlin zou overnemen, dan zou het een probleem krijgen met de mededingingsautoriteiten, aangezien Lufthansa dan een te groot deel van de Duitse luchtvaartmarkt in handen zou krijgen. Ook de schulden en hoge personeelskosten van airberlin zouden een rol spelen.

Nadat bekend werd dat airberlin het financieel niet ging redden, kwam de Duitse overheid met een overbruggingskrediet van € 150 miljoen. Er zou € 200 miljoen worden betaald door Lufthansa, waarbij het ook de toezegging zou hebben gedaan de komende jaren € 1,5 miljard te investeren in airberlin. De vluchten van airberlin stoppen 28 oktober, zoals TravelPro al eerder melde. Zo’n 60.000 passagiers dreigden door het stoppen van de airberlin-vluchten vast te komen zitten op hun bestemming, maar Lufthansa en Eurowings bieden hen diverse mogelijkheden aan.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Grootste reisbeurs voor USA en Canada in Zeist

Volgende bericht

Jet Airways: rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Bangalore

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.