CoronavirusNieuws

Ministerie onderzoekt (corona)vaccinatiebewijs om te kunnen reizen

Deel dit artikel

Vanuit verschillende kanten groeit de aandacht over de mogelijkheden omtrent een vaccinatiebewijs, zodat mensen kunnen aantonen dat zij gevaccineerd zijn in zijn algemeenheid, maar bijvoorbeeld ook in het kader van reizen. “Er wordt onderzocht op welke wijze dit mogelijk kan worden gemaakt”, dat heeft een persvoorlichter van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport desgevraagd laten weten aan TravelPro.

“Hierin worden ook de eisen die andere landen gaan stellen betrokken. De minister heeft de Gezondheidsraad om advies gevraagd over in hoeverre de overheid een rol of verantwoordelijkheid of plicht heeft om te voorkomen dat private partijen eisen dat personen gevaccineerd zijn en welke (juridische) mogelijkheden de overheid hierbij heeft.”

Verder laat de woordvoerder weten dat et RIVM werkt aan een cliëntportaal (gereed vanaf maart 2021) voor het tonen van vaccinatiegegevens waarvoor toegang wordt verleend middels DigiD. “De website toont bij aanvang het vaccinatieoverzicht met welke prik de burger gekregen heeft en wanneer, indien er door de burger toestemming is verleend om deze gegevens met het RIVM te delen.”


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. […] wordt niet expliciet vermeld of duidelijk gezegd, maar alle berichten rondom het onderwerp vaccinatiebewijs wijzen er toch echt op dat dit zeer binnenkort gaat […]

  2. […] Het idee van de Griekse premier Mitsotakis om een ‘coronapaspoort’ in het leven te roepen, wordt volgende week besproken tijdens een Europese videotop. Ook in Nederland wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een vaccinatiebewijs om het reizen te bevorderen, zo liet het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport desgevraagd eind vorig jaar aan TravelPro weten. […]

Vorige bericht

Vanaf 23 december zijn vluchten tussen Nederland en Turkije weer mogelijk

Volgende bericht

Rolf Buijze (Personal Touch Travel) op 61-jarige leeftijd overleden

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.