Nieuws

Nieuwe bestemmingen voor Airport Weeze; aantal vluchten 20% hoger dan voor corona

Deel dit artikel

Na een recordbrekend herfstseizoen begint Airport Weeze met ingang van maandag 1 november aan een winterseizoen dat een succes belooft te worden. In totaal staan 25 bestemmingen met 49 wekelijkse vertrekdata op het programma. Dit betekent dat het aantal aangeboden vluchtstoelen 20 procent hoger ligt dan in het winterseizoen 2019 vóór corona.

“Het aanstaande vluchtschema maakt duidelijk dat we na de coronacrisis blijven doorstijgen. Ook in de winter doen de luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een beroep op de vertreklocatie in Weeze. Daarmee kunnen we onze Duitse en Nederlandse gasten weer een uitgebreid vluchtenpakket aanbieden”, aldus Sebastian Papst, directeur van Airport Weeze.

Gran Canaria en Hurghada
Corendon Airlines, die in het zomerseizoen vanuit Weeze voor het eerst routes naar Antalya, Egypte en Griekenland is gestart, vliegt in de winter naar de zonzekere bestemming Gran Canaria en zet ook de verbinding met Hurghada voort.

Lanzarote, Tenerife, Milaan-Bergamo en Zagreb
Bovendien blijft de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair sterk vertegenwoordigd op de luchthaven in het Duitse Niederrhein. Bestemmingen als Faro (Portugal), Alicante (Spanje) of Bari en Ancona (Italië) worden ook in de toekomst vanuit Weeze aangevlogen. Nieuw in dit winterse vluchtschema zijn Lanzarote, Tenerife, Milaan-Bergamo en Zagreb. Vier van de meest populaire Canarische eilanden zijn nu bereikbaar vanaf Airport Weeze: Fuerteventura, Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. “We zien duidelijk dat er een grote wens is om na corona te reizen. Er is een inhaalvraag bij veel reizigers. Daarom zijn we bijzonder verheugd dat we veel bestemmingen kunnen aanbieden waar de zon vrijwel gegarandeerd is – zelfs in de winter”, zegt Papst.

In februari bevat de winterdienstregeling voor het eerst weer binnenlandse vluchten naar München en Berlijn. Green Airlines start op 14 februari lijndiensten vanuit Weeze met een zeer efficiënt turbopropvliegtuig. In mei zal Sylt worden toegevoegd als een verdere vliegbestemming.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Wizz Air vanaf Eindhoven naar Kiëv en Lviv

Volgende bericht

FTI breidt aanbod zomer 2022 extra uit

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."