Nieuws

Oostdam (ANVR) gaat niet schreeuwen, op z’n kop staan of met koevoet naar Den Haag

Deel dit artikel

‘Ik kan op de kop gaan staan, een koevoet meenemen naar Den Haag, gaan roepen en schreeuwen, maar het helpt niets’, zo laat Frank Oostdam (directeur ANVR) weten aan TravelPro, waar er aan de andere kant reisprofessionals zijn die vinden dat de ANVR-directeur harder met de vuist op tafel moet slaan nu de beloofde informatie over het reisadvies-beleid na 15 mei er vandaag niet komt.

Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken liet aan TravelPro weten dat er zeker weten geen informatie naar buiten gaat komen vandaag. De afgelopen maanden waren er meerdere initiatieven waarbij werd gevraagd om niet alle landen standaard op oranje te zetten. Eén van de initiatieven was de Partij voor de Vakantie en de actie ‘1 Europa 1 reisadvies’.

Oostdam heeft er begrip voor dat de persconferentie over versoepelingen is verschoven. ‘Het virus waard rond, Nederland is één van de landen met de meeste besmettingen en dan zou ik harder moeten schreeuwen? Ik begrijp de machteloosheid van iedereen, wij doen ons best, maar hebben het virus niet in de hand. Mensen die harder willen schreeuwen moeten dat doen, maar ik ga dat niet doen. Als je in Den Haag gaat schreeuwen wordt je uitgelachen en met pek en veren de stad uit gebonjourd.’

Wanneer het zover is dat er versoepelingen worden aangekondigd, verwacht Oostdam niet dat meteen heel Europa geel wordt. ‘Als je naar de ECDC-lijst kijkt, zijn er maar een paar landen die op geel kunnen gaan, namelijk Portugal, Malta, IJsland, Finland en Noorwegen.  Als ze dat niet doen, dan trekken we aan de bel en zijn we kwaad. Stel dat ze toch vandaag versoepelingen hadden aangekondigd en er later deze week weer op terug hadden moeten komen. Als ze met een besluit komen, dan kunnen ze niet meer terug.’


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Karin Franse
    4 mei 2021 at 16:32

    Tijd voor burgelijke ongehoorzaamheid.
    Bijna heel Spanje is geel, level 2.

Vorige bericht

Brussel: 'Maak niet-essentiële reizen naar Europa weer mogelijk'

Volgende bericht

De Jonge: 'Boek nog geen vakantie, dinsdag duidelijkheid over reisadvies'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.