Nieuws

Oranje reisadvies voor Algarve (Portugal)

Het reisadvies voor de Portugese regio Algarve verandert morgen (8 juli) van geel naar oranje. Wie er nu nog op vakantie is, moet bij thuiskomst een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs laten zien, maar hoeft niet in thuisquarantaine.

De verandering van het reisadvies betekent dat alléén noodzakelijke reizen zijn toegestaan, ook als je al gevaccineerd bent. Het reisadvies is aangepast, omdat het aantal besmettingen in de regio flink oploopt. Daarom werd er in de hoofdstad Lissabon ook al een avondklok ingevoerd en moet de horeca van Albufeira (in de Algarve) de deuren vervroegd sluiten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het de situatie nauwlettend in de gaten houdt. “Veel Europese landen hebben een geel of groen reisadvies. Maar het virus is nog niet weg.” Zo constateert het RIVM oplopende besmettingen in onder andere de Spaanse regio’s Catalonië, Andalusië en Valencia: het reisadvies voor het vasteland van Spanje blijft oranje.

Het RIVM monitort nauwlettend de situatie op de Canarische Eilanden en de Balearen in Spanje, die nu een geel reisadvies hebben. Dat geldt ook voor Cyprus en het gele deel van Portugal. Daarbij wegen meerdere factoren mee, waaronder het aantal besmettingen, het percentage positieve tests en het aantal reizigers dat besmet terugkeert.

TravelPro houdt de ontwikkelingen met betrekking tot de reisadviezen zelf bij via de TravelPro Barometer.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Harm Kreulen (KLM) met pensioen: Bas Gerressen opvolger

Volgende bericht

RIVM en BuZa houden Canarische Eilanden en Balearen nauwlettend in de gaten

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."