CoronavirusNieuws

Reisadvies Bonaire gewijzigd naar oranje

Het reisadvies voor Bonaire is gisteravond gewijzigd van ‘geel’ naar ‘oranje’. “Omdat de zorgcapaciteit in Bonaire beperkt is en het aantal besmettingen toeneemt, worden niet noodzakelijke reizen naar Bonaire afgeraden”, laat Buitenlandse Zaken weten.

Afgelopen maandag ging Bonaire in een lichte lockdown en werd er een verzoek ingediend om het eiland een oranje bestemming te maken. “In principe werken de reisadviezen niet op basis van verzoeken van andere landen. Als een land besluit de grens te sluiten voor Nederlandse vakantiegangers, is dat voor Buitenlandse Zaken reden om het land op oranje te zetten. Dat is een zelfstandig besluit van Nederland. In dit geval speelt mee dat Bonaire geen buitenland is, het is onderdeel van Caribisch Nederland”, laat BuZa weten aan TravelPro.

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

MSC voegt extra afvaarten toe aan reisagentenaanbieding

Volgende bericht

Europese Commissie wil gecoördineerde aanpak reisbeperkingen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.