Nieuws

TravelBird failliet verklaard

Deel dit artikel

TravelBird is failliet verklaard. Vorige week werd er uitstel van betaling aangevraagd, deze is nu omgezet in een faillissement. Volgens de organisatie is dit noodzakelijk in de zoektocht naar een oplossing.

De bewindvoerder laat weten vertrouwen te hebben dat het bedrijf in afgeslankte vorm een doorstart kan maken. Daarover moet binnen een paar dagen meer duidelijk worden. TravelBird moest de verkoop van online reisaanbiedingen stopzetten en surseance van betaling aanvragen, na het uitblijven van nieuwe investeringen.

Zeker 40.000 toeristen zijn gedupeerd door de financiële problemen bij de reisorganisatie. De SGR is, samen met TUI, druk bezig om de gedupeerde vakantiegangers te helpen, zodat ze hun vakantie door kunnen zetten.

Holidayguru
Vrijdag liet het Duitse bedrijf Urlaubsguru, dat met het reisplatform Holidayguru in meerdere Europese landen – waaronder Nederland – actief is, weten dat het overweegt om eerder dan gepland uit te breiden met een kantoor in Amsterdam en daarmee TravelBird-medewerkers nieuwe carrièreperspectieven te bieden.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Juan Vazquez
    7 november 2018 at 14:32

    Na het uitpluizen van een paar (economische) websites kom ik tot de conclusie dat er vele jaren door externe branchevreemde investeerders miljoenen zijn gestopt in een startup die 7 jaar lang geen winst heeft gemaakt. Intussen schijnt Travelbird in de afgelopen jaren wel rond de 7 miljoen mensen geboekt te hebben. (deze informatie vond ik op internet) Zelfs al is dit aantal een paar miljoen minder dan nog is dit ten koste gegaan van andere (o.a. traditionele) partijen. Ik ben dus absoluut niet rouwig. Integendeel de vlag gaat uit. Laat dit een les zijn voor alle investeerders die startups financieren en die met vreemd vermogen een groot deel van de bestaande markt kapot maken. Ik vind het een schande !

Vorige bericht

Nathalie van de Wetering is MSC Star of the Month

Volgende bericht

Grote Reismarkt Duitsland op 20 november

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.