Nieuws

Tsunami-waarschuwing Jamaica, Cuba en Kaaimaneilanden na 7.7 aardbeving

Er is een tsunami-waarschuwing afgegeven voor Jamaica, Cuba en de Kaaimaneilanden na een aardbeving met een kracht van 7,7 voor de Jamaicaanse kust.

De krachtige beving vond 117 kilometer ten noordwesten van de kustplaats Lucea plaats op een diepte van ongeveer tien kilometer, dat heeft de US Geological Survey (USGS) laten weten

Het Internationale Tsunami Informatiecentrum waarschuwde dat gevaarlijke tsunami-golven kunnen optreden binnen 300 kilometer van het epicentrum langs de kusten van Jamaica, Kaaimaneilanden en Cuba.

Het zou ook mogelijk zijn dat hoge golven de kusten van Mexico, Belize en Honduras bereiken. De aardbeving werd gevoeld tot in Havana en Miami.

Zowel in de Cubaanse hoofdstad als in Miami worden mensen geëvacueerd. Er zijn (nog) geen meldingen van schade of slachtoffers.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Dennis de Groot (TravelPro) zoekt donateurs voor onderzoek naar kanker

Volgende bericht

Lees TravelPro 4 van 24 januari 2020 online

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.