TUI neemt twee van de vier failliete reisbureaus over van A&A Tours. De winkels in Tiel en Druten maken vanaf aanstaande maandag al een doorstart en blijven gewoon open. Reisorganisatie TUI heeft 130 eigen reisbureaus en ziet deze twee winkels als een aanvulling op haar huidige bestand.

Nico van der Veer, Directeur Reisbureaus TUI Nederland: “Wij geloven sterk in de combinatie van online en offline reisverkoop, de reisbureaus nemen nog steeds een belangrijke plaats in binnen TUI, ze realiseren 50% van onze vakantieverkoop. Wij hebben de intentie de huidige medewerkers in Tiel en Druten een arbeidsovereenkomst aan te bieden en gaan met hen in gesprek. Goede reisadviseurs zijn altijd welkom bij TUI.”

De klanten die een reis bij TUI geboekt hebben, kunnen daarvoor terecht bij deze twee overgenomen winkels. Wanneer de reis uitgevoerd wordt door een andere leverancier, moeten die klanten zich bij die betreffende touroperator melden. De medewerkers van het nieuwe TUI reisbureau kunnen deze klanten daarbij assisteren