CoronavirusNieuws

ANVR benadrukt: “Reissector heeft absoluut sectorspecifieke maatregelen nodig”

Deel dit artikel

“Meer dan eens is duidelijk geworden dat – naast de generieke steunmaatregelen zoals NOW 3.0 en TVL – de reissector absoluut ook sectorspecifieke maatregelen nodig heeft om te kunnen overleven. De gesprekken daarover met de overheid blijven we de komende periode intensief voeren”. Dat zegt Frank Radstake (ANVR) onder andere als reactie op de persconferentie van minister-president Mark Rutte.

De ANVR laat weten dat de aankondiging van nieuwe overheidsmaatregelen in de bestrijding van Covid19 tijdens de persconferentie vanavond niet hebben geleid tot aanvullende beperkingen voor de uitvoering van (vakantie-)reizen. “Al met al blijven er wel heel weinig mogelijkheden over voor vakantie. Maar iedereen die een vakantie heeft geboekt voor de herfstvakantie naar een land of gebied met code geel, kan met inachtneming van lokale regelgeving de komende periode gelukkig gewoon op reis”, zo laat Radstake weten.

“Al met al is het natuurlijk drie keer niks. Het benadrukt nog maar eens dat het echt noodzakelijk is dat er een vaccin beschikbaar komt en dat sneltesten beschikbaar komen, ook voor reizen. Dan kan er gestopt worden met wereldwijd alle oranje reisadviezen en met de quarantaineplicht na afloop van een reis.”


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. […] keren (hier, hier, hier, hier) werd er door de ANVR op gehamerd dat de reissector sectorspecifieke hulp nodig […]

  2. Hajé van der Weide
    14 oktober 2020 at 09:22

    ANVR maakt zich zo langzamerhand belachelijk en staat kennelijk mijlenver buiten de maatschappij met hun geroep om geld voor een sector die voor een kleine groep belangrijk is maar zeker niet de eerste prioriteit heeft. Er zijn momenteel wel belangrijkere zaken die geld nodig hebben en een veel hogere prioriteit. Stop eens met jammeren, zeuren en janken ANVR.

Vorige bericht

Ook reisadviezen Frankrijk, VK, Noord-Ierland, Ierland en Hongarije op oranje

Volgende bericht

Schrijf je in, doe mee aan de Virtual Caribbean Roadshow en win prijzen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.