CoronavirusNieuws

ANVR vraagt BuZa om code oranje voor Canarische Eilanden op te heffen

Deel dit artikel

ANVR vraagt het Ministerie van Buitenlandse Zaken de huidige reiswaarschuwing op te heffen voor de Canarische Eilanden, zodat vakanties naar de eilanden op korte termijn weer tot de mogelijkheden behoren. Duitsland ging Nederland al voor in deze beslissing.

​”De Canarische eilanden zijn zeker voor het najaar en de winter een enorm belangrijke bestemming voor onze sector, waardoor een stukje van het winterseizoen nog enigszins gered kan worden na al 8 maanden praktisch stil te liggen. Maar ook voor reizigers is het ideaal om op minder dan 5 uur vliegen nog even heerlijk te genieten van een zonvakantie”, aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR. “De genomen maatregelen op de eilanden hebben er inmiddels voor gezorgd dat het aantal besmettingen op de Canarische al weken onder de 50 per 100.000 inwoners ligt. Om die reden heeft het Robert Koch Institut, de Duitse RIVM, de Canarische vanaf aanstaande zaterdag ‘open’ gezet voor het houden van vakantie.”

Oostdam: “Wij volgen de reisadviezen van Buitenlandse Zaken op de voet, en liggen vanwege code ‘oranje’ daardoor helaas al maanden stil. Maar als reizen naar een bestemming wél mogelijk is, dringen we er op aan om het advies af te schalen naar ‘geel’ of ‘groen’. Met alle huidige, noodzakelijke Covid-maatregelen, horecabeperkingen, thuiswerken en zeer veel geannuleerde zomervakanties snakken ook consumenten naar een zonvakantie. Wij willen de Minister dan ook oproepen, in navolging van Duitsland zo snel mogelijk tot een aanpassing van het reisadvies voor de Canarische Eilanden te komen.”

Auteur


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. […] ANVR vraagt BuZa om code oranje voor Canarische Eilanden op te heffen […]

  2. Jurrian
    23 oktober 2020 at 13:20

    Zou graag zien dat de kust van Egypte ook weer op geel of groen gaat. Hotels mogen 50% van de maximale bezetting verhuren dat in tegenstelling als andere landen. Zover bekend is het in Cairo en Luxor code oranje tot geel maar dat staat mijns inziens los van de plaatsen Marsa Alam, Hurghada en Sharm el Sheikh , net als de Canarische eilanden los staat van code rood van Spanje.

Vorige bericht

Duitsland heft reiswaarschuwing Canarische Eilanden op

Volgende bericht

Zambia failliet

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."