CoronavirusNieuws

Canarische én Griekse eilanden van oranje naar geel

Deel dit artikel

Het reisadvies voor zowel de Canarische als de Griekse eilanden gaat van oranje naar geel, dat is door het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd aan TravelPro.

De aanpassingen zullen morgen in de loop van de ochtend worden gewijzigd. Er wordt al langere tijd gediscussieerd over de reisadviezen voor de Canarische en Griekse eilanden. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reiswaarschuwing voor de Canarische Eilanden vorige week ingetrokken, gevolgd door het Engelse ministerie van Buitenlandse Zaken. In beide landen worden de Canarische eilanden ondertussen volop aangeboden. In Duitsland onder andere onder het mom ‘Canarische Eilanden veiliger dan Duitsland’.

De ANVR deed vorige week ook nog een oproep om de reisadviezen te wijzigen. “De Canarische eilanden zijn zeker voor het najaar en de winter een enorm belangrijke bestemming voor onze sector, waardoor een stukje van het winterseizoen nog enigszins gered kan worden na al 8 maanden praktisch stil te liggen. Maar ook voor reizigers is het ideaal om op minder dan 5 uur vliegen nog even heerlijk te genieten van een zonvakantie”, aldus Frank Oostdam, directeur/voorzitter ANVR. “De genomen maatregelen op de eilanden hebben er inmiddels voor gezorgd dat het aantal besmettingen op de Canarische al weken onder de 50 per 100.000 inwoners ligt. Om die reden heeft het Robert Koch Institut, de Duitse RIVM, de Canarische vanaf aanstaande zaterdag ‘open’ gezet voor het houden van vakantie.”

 


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. […] Nederlandwereldwijd maar is maandag 26 oktober wel al bevestigd door diverse Nederlandse kranten en websites. Dat betekent dus dat de Canarische Eilanden een geel reisadvies krijgen (let op, […]

    • Jurrian
      27 oktober 2020 at 22:34

      Ja hoor , Griekse eilanden hebben het seizoen voorbij dus makkelijk om dat weer op geel te zetten. Canarische eilanden gaan weer overvol raken want accommodaties mogen 100% bezetting hebben. Geef Sharm el Sheikh, Hurghada en Marsa Alam in Egypte weer groen want Egyptische regering heeft de regel dat toeristen welkom zijn maar de accommodaties maar 50% verhuurd mogen worden. Egyptische kustlijn kan met gemak op geel of zelfs groen gezet worden dus alsjeblieft, geef ook de badplaatsen van Egypte vrij .

Vorige bericht

Curaçao Marathon geannuleerd

Volgende bericht

ACM geeft akkoord: Sunweb mag Corendon overnemen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.