Nieuws

Boeing 747 in Corendon kleuren geland op Schiphol

Deel dit artikel

Vanmiddag is de eerste en enige Boeing 747-400 in Corendon kleuren geland op Schiphol. Het toestel werd feestelijk onthaald op Schiphol en kreeg een escorte van de bekende gele Schiphol auto’s.

Atilay Uslu, oprichter en directeur van Corendon, wachtte met een deel van zijn management team bij de landingsbaan het vliegtuig op. De voormalige KLM Boeing 747-400 ‘City of Bangkok’ krijgt als eindbestemming de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, met uitzicht op luchthaven Schiphol.

Het vliegtuig heeft eind november haar laatste commerciële vlucht voor KLM gemaakt en is vervolgens in Rome in Corendon kleuren gespoten. Het toestel wordt geparkeerd in een hangar op Schiphol-Oost. KLM draagt vervolgens het toestel over aan het vliegtuigrecyclingbedrijf AELS (Aircraft End-of-Life Solutions). AELS start met de ontmanteling van het toestel en na deze werkzaamheden wordt het toestel geleverd aan Corendon.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Thomas Cook haalt ruimbagage uit haar pakketreis

Volgende bericht

Mist hindert vliegverkeer Schiphol

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.