Nieuws

Defensievoertuigen beschikbaar om boeren weg te houden bij luchthavens

Deel dit artikel

De politie zegt dat het de beschikking krijgt over onder meer defensievoertuigen om boeren die met trekkers en landbouwmaterieel naar Schiphol (of andere vliegvelden) willen komen om te demonstreren tegen de kabinetsplannen tegen te kunnen houden. De gemeente Haarlemmermeer heeft eveneens aangegeven dat blokkades niet worden getolereerd.

In diverse Telegram-groepen worden boeren opgeroepen om maandag Nederland plat te leggen. ‘Plattelanders het is tijd voor grote acties vanaf 4 juli. Nederland dicht, maar hou het netjes’. In de groep wordt er ook over gesproken dat de regering tot 4 juli heeft om haar plannen in de prullenbak te gooien. De Nederlandse luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport worden in oproepen genoemd, evenals de Rotterdamse havens. Een woordvoerder van Schiphol heeft laten weten dat reizigers de website van de luchthaven in de gaten moeten houden.

RTL Nieuws, dat over de defensievoertuigen die klaarstaan schrijft, meldt ook dat stikstofminister Christianne van der Wal de boeren oproept om maandag niet mee te doen aan blokkeeracties.

Een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer heeft aan Het Parool laten weten: “Op de snelweg mag je sowieso niet rijden met een tractor, maar we gaan het ook niet door de vingers zien als het wel gebeurt. Schiphol is een gebied waar veel cruciale dingen samenkomen. We gaan er alles aan doen om te zorgen dat de luchthaven openblijft.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Introductievideo nieuwe president-directeur KLM Marjan Rintel

Volgende bericht

TUI fly vluchten in augustus die omgezet werden naar Luik toch vanaf Schiphol

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.