TUI fly gaat vanaf de zomer van 2020 wekelijks vliegen op het palmeneiland Djerba (Tunesië) vanaf Amsterdam. TUI fly vliegt er elke vrijdag heen vanaf 3 april 2020, in combinatie met de luchthaven Enfida bij Monastir. In het hoogsezoen wordt Djerba non-stop aangevlogen en gaat de vlucht in een kleine drie uur naar het palmeneiland in het zuiden van Tunesië.

Het aanbod van TUI bestaat uit elf hotels waarvan vier eigen concepten. Het eiland is volgens de touroperator dermate ‘vakantievriendelijk’ dat TUI er diverse van haar eigen formules opzette; ROBINSON Club Djerba Bahiya, TUI BLUE Palm Beach Palace, TUI BLUE Ulysse en TUI MAGIC LIFE Penelope Beach. Daarnaast is er ook TUI Small & Friendly Les Jardins de Toumana. Djerba is vanaf deze week boekbaar in TUI Online.

‘Djerba doet nog het meest denken aan een oase, een eiland vol roomwit zand en helemaal bezaaid met prachtige dadelpalmen. Er zijn geen hoogbouwhotels, er is zelfs de ongeschreven regel dat een bouwwerk niet hoger mag zijn dan de hoogste palmboom. Dat is al direct bepalend voor de aanblik van deze vakantiebesteming. En dat watersport een geliefde dagbesteding is, is een inkopper op dit (schier)eiland in de Middellandse Zee’, zo schrijft de touroperator.

Djerba en omgeving zijn rijk bedeeld met culturele schatten. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan het pottenbakkerdorp Guellala waar traditioneel gemaakt aardewerk is te vinden en de nabij gelegen stad Matmata met haar holwoningen heeft gediend als de set van Star Wars. In de hoofdstad Houmt Souk kun je dwalen door straatjes met koopwaar en je onderhandelingskunsten aanscherpen. Ook vind je er diverse overblijfselen uit de Romeinse tijd. Vanaf het eeuwenoude fort Borj Ghazi Mustapha kijkt je mijlenver over zee uit.

Op Djerba bevindt zich een van de oudste synagogen ter wereld, de El-Ghriba synagoge, daarom wordt Djerba ook wel het Jeruzalem van Noord-Afrika genoemd. Naast zon, zee en strand heeft Djerba een kleurrijk palet aan excursiemogelijkheden.