Nieuws

@Leisure Group overgenomen door OYO Hotels & Homes

@Leisure Group, bekend van de merken Belvilla, DanCenter en Traum-Ferienwohnungen, is overgenomen door het Indiaanse OYO Hotels & Homes. @Leisure is voor 51% in handen van de Duitse mediaonderneming Axel Springer SE. Dit bedrijf geeft onder andere de dagbladen Bild en Die Welt uit en ontvangt € 180 miljoen voor zijn aandelen.

OYO Hotels & Homes is ’s werelds zesde grootste en snelst groeiende keten van hotels, vakantiehuizen en woonruimtes. Het werd opgericht door Ritesh Agarwal op 19-jarige leeftijd in 2013. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot meer dan 18.000 franchise- en verhuurde hotels wereldwijd, verspreid over tien landen en meer dan 500 steden. OYO wordt ondersteund door toonaangevende investeerders, waaronder de SoftBank Group, Sequoia India, Lightspeed India en China Lodging Group. Andreas Wiele (President Classifieds Media Axel Springer SE): “@Leisure Group is in slechts vier jaar tijd uitgegroeid tot een van de beste geïntegreerde aanbieders van vakantiehuizen onder de uitstekende leiding van Tobias Wann en zijn team. Vorig jaar behaalde de groep een record-EDBITDA van meer dan 24 miljoen euro. Daarvoor wil ik Tobias Wann en zijn collega’s bedanken. Voor OYO Hotels & Homes is het dus een perfect platform om verdere consolidatie in dit segment te bevorderen. Axel Springer kan zich nu volledig concentreren op de verdere groei van StepStone Group en AVIV Group in het segment Klassifieds.”

Tobias Wann (CEO @Leisure): “Met Axel Springer hadden mijn team en ik een sterke strategische partner aan onze zijde die ons altijd heeft ondersteund in onze groei. Met OYO Hotels & Homes, een van de snelst groeiende hospitality-bedrijven ter wereld, hebben we nu een nieuwe eigenaar gevonden die goed bij ons en onze volgende ontwikkelingsfase past. Samen zullen we onze diensten voor vakantiehuiseigenaren verder uitbreiden en onze gasten een unieke vakantie-ervaring bieden.”

Ritesh Agarwal (Oprichter en CEO OYO Hotels & Homes): “Wij zien vakantiehuizen als een unieke kans met 115.000 vakantiehuizen die nu worden toegevoegd aan ons reeds groeiende aantal prachtige vakantiewoningen, we zijn verheugd om ons wereldwijde leiderschap in de sector te behouden. Onze focus blijft echter een geliefd consumentenmerk dat in staat is om op elke plaats een perfecte ruimte te creëren. De @Leisure Group is een geweldige partner en we zijn verheugd dat we hun aanbod breed kunnen onderbouwen. @Leisure Group heeft bewezen in staat te zijn om Europa te helpen ontwikkelen tot een hotspot voor vakantieverhuur en we willen hun competenties graag inzetten om miljoenen toeristen uit alle delen van de wereld een mooie vakantieverhuur- en stadswoningervaring te garanderen. Ik ben bijzonder blij Tobias en het team in de OYO-familie te mogen verwelkomen. Het is een zakelijke beslissing die nauw aansluit bij onze algemene missie en die een ongelooflijk potentieel heeft.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Holiday Extras maakt winnaars actie bekend...

Volgende bericht

Should I stay or should I go

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."