Nieuws

Radstake (ANVR): “Ik snap de frustratie, want het is een ongelooflijk pijnlijke situatie”

Deel dit artikel

“Ik heb veel begrip voor Reiscollega, maar er zitten ook heel veel aannames in zijn verhaal die niet kloppen”, zo laat Frank Radstake (ANVR) desgevraagd weten in een eerste reactie aan TravelPro op het verhaal van ‘Reiscollega’ die liet weten een officieel bezwaarschrift over de aanpassingen en wijzigingen met betrekking tot de liquidatie van Reiswerk Pensioenen bij het bestuur van de Stichting Reiswerk Pensioenen, de Geschillencommissie Stichting Reiswerk Pensioenen, de Pensioenfederatie, de Nederlandsche Bank en het ministerie van Sociale Zaken te hebben neergelegd. 

“Even los van of je boven de 60 bent en een korting van 9% krijgt of onder de 60 bent en een korting van 18% krijgt, is het natuurlijk echt een hard gelag. Mensen die al met pensioen zijn gegaan die verliezen bijna 10% van hun maandelijkse pensioeninkomsten uit het potje van Reiswerk Pensioenen. Dat is serieus geld”, aldus Radstake. Volgens Radstake is uit onderzoek gebleken dat voor de mensen die al met pensioen zijn het potje van Reiswerk Pensioenen niet het belangrijkste potje met betrekking tot hun pensioen. “Reiswerk Pensioenen is begonnen in 1996, dus iemand die vorig jaar met pensioen is gegaan heeft er 24 jaar pensioen opgebouwd en die heeft dus ook nog ergens anders twintig tot 25 jaar pensioen opgebouwd met daarnaast een AOW. Ik wil maar zeggen dat het niet zo is dat als je Reiswerk-pensioen met 10% wordt gekort, hoe zuur het ook is, dat je maandelijkse inkomsten als gepensioneerde met 10% naar beneden gaat.” Het volledige interview met Radstake lees je in TravelPro #08.

Stichting Reiswerk en Stichting Reiswerk Pensioenen zijn verschillende organisaties die niets met elkaar te maken hebben.


Deel dit artikel

3 Reacties

 1. Reiscollega
  9 maart 2021 at 11:08

  Frank, aannames of niet, hier is sprake van ernstig wanbeleid en een veel te afwachtende houding. “Ja het is vervelend” is een dooddoener waar niemand iets mee kan. Er wordt door jou erg veel weggewuifd en niet beantwoord, en dat was ook zo tijdens het webinar van januari waarin de lastige vragen werden ontweken.
  Ik raak per jaar ruim 1150 euro kwijt; mag ik nog 20 jaar leven, is dat 23.000 euro.
  Maar DIE rekensom horen we niet, alleen het smoesje dat PGB beter opbouwt. Dat kan zijn; maar Frank, welk pensioenfonds heeft de afgelopen 10 jaar geïndexeerd?
  Juist…daar worden we dus niet wijzer van.

 2. […] de Bron ga je naar de pagina van het artikel. Vijftig plus website, begin hier gemakkelijk met zoeken naar […]

 3. […] de Bron ga je naar de pagina van het artikel. Pensioen Nieuws, begin hier gemakkelijk met zoeken naar […]

Vorige bericht

“Het is menens: 1/5 van mijn pensioen schandelijk weggegooid”

Volgende bericht

Kabinet werkt nog steeds aan coronapaspoort

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.