Nieuws

Reisorganisaties: CO2-uitstoot compenseren

Deel dit artikel

ANVR en de bij haar aangesloten reisondernemingen nemen hun verantwoordelijkheid en willen – naast tal van maatregelen die al worden genomen – verdere stappen zetten om deze CO2 te compenseren en vervolgens te reduceren.

Naast de maatregelen die alle reisondernemingen al nemen, gaan nu een tiental ANVR-reisorganisaties de CO2-compensatie standaard opnemen in hun pakketreis. Reisondernemers helpen de consument ook bewustere keuzes te maken: wil je reizen met vliegtuig of trein, slapen in een hotel dat rekening houdt met zijn omgeving, lang of kort op vakantie, compenseren of reduceren?

Frank Oostdam (directeur ANVR): “Wij verwachten dat andere reisorganisaties snel zullen volgen om de  CO2-uitstoot van de reis te berekenen en vervolgens op te nemen in de reis, niet alleen nationaal maar ook internationaal, want daar is deze tool heel geschikt voor. En samen met de reisondernemingen willen wij ook de consument blijven informeren over bewuste keuzes te maken.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

CTB introduceert Muryad de Bruin als Regional Manager Europe

Volgende bericht

MSC Star of the Month december: Wendy Rood

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."