Nieuws

TUI verkoopt 8% meer citytrips in voorjaarsvakantie dit jaar

Deel dit artikel

De voorjaarsvakantie is hét seizoen voor een citytrip: dit jaar zijn 8% meer stedentrips bij TUI geboekt in vergelijking met de voorjaarsvakantieweken vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek over stedentrips van de reisorganisatie.

Eerder trendonderzoek van TUI laat zien dat stedentrips populair zijn als tweede vakantie. De reisorganisatie onderzocht daarom waarom we zo graag op stedentrip gaan. Meer dan 10.000 Nederlanders deelden hun antwoorden op vijf stedenreisvragen die TUI hen de afgelopen weken stelde. Met wie gaan we eigenlijk het liefst op stedentrip? Bij voorkeur met de eigen partner, zegt 38% en 25% gaat het liefst met vriendinnen door een mooie stad struinen. Met het gezin op stap staat op de derde plaats met 21% en 4% bekijkt een stad liever op eigen houtje.

Shoppen en ‘instawaardige’ plekken
De vraag is of deze verschillende gezelschappen andere dingen ondernemen tijdens zo’n stedentrip. Het is misschien geen verrassing, maar vriendinnen gaan het liefst shoppen (47%) en langs ‘instawaardige’ plekken (37%). De mensen die het liefst met hun partner een stad bezoeken gaan op zoek naar nieuwe hotspots (64%) en kiezen voor een romantisch diner samen (27%). Gezinnen gaan vooral om tijd met elkaar door te brengen (69%) en ook om de kinderen van cultuur te laten proeven (17%).
En hoe zit het dan met die terrasjes? Die staan bij iedereen wel op het lijstje, maar niet als eerste activiteit. Uitzondering hierop vormen de broer/zus reisgezelschappen en de vriendengroepen; zij noemen terrashoppen en lekker eten en drinken als favoriete bezigheid.

De meest populaire steden
De steden die de grootste kans bieden op een mooi voorjaarszonnetje zijn het meest populair deze lente. De top vijf ziet er zo uit:
1. Rome – met stip en met meer Nederlandse citytrippers dan vorig jaar op de eerste plaats!
2. Londen – de gunstige koers van het Britse Pond trekt meer Nederlanders naar de stad
3. New York – de stad blijft populair, wel kiezen minder reizigers dan vorig jaar voor New York
4. Valencia – streeft Barcelona voorbij aan populariteit
5. Lissabon – met een groei van 37% aan vakantiegangers nieuwkomer in deze top vijf

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

KLM moet vliegroutes naar Azië aanpassen

Volgende bericht

Garuda Indonesia: nieuwe maaltijden in Economy Class

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."