Nieuws

Video – KLM-toestel onder begeleiding van vier F-16’s boven Amsterdam

Een KLM Boeing 777-300 die werd begeleid door vier F-16’s heeft voor flink wat verbazing gezorgd. Het bleek te gaan om een geheim gehouden vliegshow ter viering van 100 jaar luchtvaart in Nederland.

Uitgerekend op de dag dat er in Amsterdam een grote klimaatmars plaatsvond kwam het toestel over de stad. Koning Willem-Alexander luidt de festiviteiten die er dit jaar zullen plaatsvinden vandaag in bij het filmmuseum Eye in de hoofdstad, waar Greenpeace protesteert tegen groei van de luchtvaart. Het was de bedoeling dat het KLM-toestel dat vanmiddag over de stad vloog zou worden voorgegaan door de historische Fokker Four en een aantal andere historische vliegtuigen, maar vanwege de slechte weersomstandigheden ging dat niet door.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. V˙Roelofs
    15 maart 2019 at 12:03

    Dat dit was gepland was mij niet bekend. Ik ben me rot geschrokken en ik ben niet de enige. Na alle vliegtuigongelukken van de laatste tijd, doe je zo iets toch niet boven een stad zonder dat de bewoners ervan weten. Wat gaat er in die lui om?? Wat een nieuw dieptepunt voor Schiphol.

Vorige bericht

PostNL komt met postzegelvel 100 jaar luchtvaart

Volgende bericht

Viering 100 jaar luchtvaart in Amsterdam

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.