Nieuws

Video – Noodlanding Boeing 737 MAX na motorprobleem

Een Boeing 737 MAX van Southwest Airlines heeft vandaag een noodlanding gemaakt in Orlando nadat er motorproblemen werden geconstateerd, dat heeft de Amerikaanse Federal Aviation Administration gemeld.

Er waren geen passagiers aan boord van het toestel, dat werd overgebracht naar Victorville (Californië), aldus de FAA. De bemanning liet weten dat er sprake was van een noodgeval door motorproblemen na vertrek vanaf Orlando International Airport waarop het vliegtuig terugkeerde en veilig landde. De FAA laat weten de zaak te onderzoeken.

Het incident komt nadat de wereldwijde vloot van 737 MAX-vliegtuigen voor onbepaalde tijd aan de grond moet blijven na twee fatale crashes waarbij het type vliegtuig was betrokken. Het is niet duidelijk of de noodlanding verband hield met recente problemen met de vliegtuigen.

In een paginagrote advertentie in diverse Nederlandse kranten betuigde de vliegtuigbouwer vorige week nog haar medeleven naar de nabestaande van de slachtoffers van de Ethiopian Airline- en Lion Air-vlucht die crashte en beloofde dat er gepaste maatregelen worden genomen om de veiligheid van de 737 MAx te garanderen. Boeing CEO Dennis Muilenburg deed dat eerder ook al in een videoboodschap.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Carola Hoekstra verlaat Thomas Cook Nederland

Volgende bericht

Februari 2% in de min ten opzichte van 2018

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.