Nieuws

Reisadvies Egypte aangescherpt

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarnet het reisadvies naar Egypte aangescherpt. Dit naar aanleiding van de schietpartij die gisteren plaatsvond in het Bella Vista hotel in Hurghada. Bij die schietpartij zijn toeristen gewond geraakt. Voor Hurghada geeft het reisadvies nu aan dat er ‘veiligheidsrisico’s’ zijn.

In het aangescherpte reisadvies worden reizigers gewaarschuwd alert en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Voor het incident bij het Bella Vista hotel in Hurghada werd er ook vlakbij de piramides van Gizeh in Caïro een bus met toeristen beschoten door gewapende mannen. Daarbij zijn geen slachtoffers gevallen.

Naast deze gewelddadige incidenten waarschuwt het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor demonstraties waarbij geweld wordt gebruikt rond 25 januari. Op die datum is het namelijk vijf jaar geleden dat de Egyptische revolutie begon.

Ook staat de aanwijzing dat de beveiliging van het vliegveld van Sharm-el-Sheikh onvoldoende is nog steeds. Voor andere vliegvelden in Egypte zijn deze concrete aanwijzingen er volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet. ‘Maar in heel het land is er een verhoogd risico op terroristische aanslagen’, aldus het reisadvies.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert uit voorzorg om alleen van en naar Egyptische luchthavens te vliegen als de luchtvaartmaatschappij extra veiligheidsmaatregelen neemt. Die maatregelen gelden vooral voor de bagage van passagiers. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en touroperators nemen extra veiligheidsmaatregelen op alle vliegvelden in Egypte.

In het reisadvies staat dat er veiligheidsrisico’s zijn voor reizen naar Caïro, Alexandrië, de Nijldelta en overige gebieden. Ook voor de hotelresorts aan de Afrikaanse kust van de Rode Zee en de Golf van Suez, de hotelresorts in Zuid-Sinaï en de steden Luxor, Aswan en Abu Simbel (nclusief cruises) gelden veiligheidsrisico’s.

© 2016, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Lancering 'Marktplaats' voor 'geannuleerde' pakketreizen

Volgende bericht

Avila Hotel wordt Avila Beach Hotel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.