Fleur Broer heeft Cruise Travel teruggekocht van de ANWB, dat heeft zij bevestigd tegenover TravelPro. “Vandaag hebben we getekend”, aldus Broer, die het bedrijf in 2011 aan de ANWB verkocht en met ingang van 2 juli 2018 weer officieel eigenaresse is. Chris Mulder (Manager product & marketing Cruise Travel) wordt mede-aandeelhouder en laat weten: “Het is fantastisch om na twaalf dienstjaren bij Cruise Travel de stap naar directeur/eigenaar te maken.”

In de zomer van 2017 werd bekendgemaakt dat de ANWB Cruise Travel wilde verkopen, aangezien het aanbod niet zou aanslaan bij haar publiek. “We hebben gekeken of deze tak bij ons past. Het was een gok, maar dit slaat niet aan”, zo liet woordvoerder Ad Vonk destijds weten.

De ANWB nam Cruise Travel in 2011 over van Fleur Broer, die daarop startte met Ster Cruises, het cruiselabel van retailplatform Sambasso. Haar ouders hebben Cruise Travel opgericht in 1986. Broer laat weten erg trots te zijn dat zij Cruise Travel terug heeft weten te kopen. “Wij hebben eerst relaties en medewerkers geïnformeerd. De afgelopen maanden zijn we druk met de invulling geweest. Cruise Travel is sinds de verkoop niet uit mijn systeem geweest. Dat is ook niet gek, want ik heb er twintig jaar gewerkt. Alles blijft zoals het nu is, we gaan door in het huidige verhaal. Dit was de beste keuze. We blijven ANWB-ledenreizen verkopen.” Ster Cruises blijft naast Cruise Travel functioneren.

Over de cruisesector laat Broere weten dat zij weer een stijgende lijn ziet in het aantal cruisepassagiers. “Er is nog een hele grote markt die we kunnen aanboren. ‘Hoort en zegt het voort hoe leuk cruisen is’. We hebben er iedereen voor nodig om het product uit te dragen.”