Nieuws

Istanbul en Molukken opgeschrikt door aardbevingen

Een aardbeving met een kracht van 5,7 op de schaal van richter heeft vandaag Istanbul opgeschrikt. Getuigen voelden trillingen in de gebouwen in de stad tijdens de aardbeving, sommige kantoren en scholen werden tijdelijk geëvacueerd. Burgemeester Ekrem Imamoglu van Istanbul schreef op zijn Twitter-account dat er geen directe meldingen waren van schade of gewonden.

Het observatorium van Kandilli en het onderzoeksinstituut voor aardbevingen zei dat het epicentrum van de beving ongeveer 70 kilometer ten westen van Istanbul in de Marmara-zee, ten zuiden van de stad Silivri, lag. Al eerder deze week zijn al enkele kleinere schokken gevoeld in de grootste stad van Turkije. Istanbul ligt vlak bij de Noord-Anatolische Breuk, een breuklijn die door het noorden van Turkije en onder de Zee van Marmara loopt.

Molukken
Ook de Molukken zijn vanochtend, omstreeks kwart voor negen lokale tijd, opgeschrikt door een zware aardbeving. De aardbevingen had een kracht van 6,5 op de schaal van richter, daarna volgden ook nog naschokken. Bij deze aardbeving vielen wel meerdere doden en gewonden volgens de lokale autoriteiten. De slachtoffers werden onder meer geraakt door vallend puin en een aardverschuiving, meldt onder andere de NOS. De Nederlandse ambassade in Jakarta zoekt uit hoe de lokale situatie is.

“Bent u in dit gebied en in of rond de stad Ambon? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. Bent u in dit gebied met een georganiseerde reis? Houd dan contact met uw reisorganisatie”, aldus Buitenlandse Zaken.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Thomas Cook Duitsland hoopt op wedergeboorte Neckermann Reisen

Volgende bericht

Brussels Airlines schrapt 105 vluchten na Cook-drama

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.