CoronavirusNieuws

Reisadvies Jordanië versoepeld naar geel

Deel dit artikel

Voor de reisadviezen buiten de EU baseert Nederland zich op de lijst met covid-veilige landen en gebieden van de Europese Unie. De lijst wordt vanaf morgen uitgebreid met onder meer Jordanië. Het reisadvies voor dit land wordt vanaf morgen (8 juli) geel. 

Buitenlandse Zaken zegt wel dat er inreisbeperkingen kunnen zijn en buiten de EU wordt het EU digitale coronacertificaat (DCC) niet geaccepteerd. Voor reizigers die vanuit Jordanie naar Nederland reizen, hoeven geen negatieve testuitslag te hebben en in thuisquarantaine.

Inreisbeperkingen Jordanië

  • Voordat u naar Jordanië reist moet u toestemming vragen om Jordanië in te reizen. Dit kan op de website van de Jordaanse overheid. Na registratie krijgt u een bevestiging met een QR code; print deze bevestiging uit en neem deze mee voor bij het inchecken.
  • Ook moet u een negatieve PCR-test hebben die niet ouder is dan 72 uur voor uw vertrek naar Jordanië.
  • Bij aankomst in Jordanië wordt weer een PCR-test afgenomen. De uitslag van deze test hoeft niet op de luchthaven te worden afgewacht.

De Jordaanse overheid blijft strenge maatregelen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. Er is een avondklok ingesteld van 00.00 uur tot 5.00 uur. Restaurants, markten en gebedshuizen zijn open.

Meer informatie hierover is terug te lezen op de website van de Jordaanse overheid (informatie in het Engels).

Bekijk hieronder de video gemaakt door Middenoostenreizen.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

RIVM en BuZa houden Canarische Eilanden en Balearen nauwlettend in de gaten

Volgende bericht

Schiphol: geen fast-track voor volledig gevaccineerden

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."