Nieuws

Riu Palmeras heropend na renovatie van € 22 miljoen

RIU Hotels & Resorts heeft hotel Riu Palmeras heropend na een volledige renovatie van € 22 miljoen waardoor het nu een luxueus hotel van de lijn Riu Palace is geworden. Het hotel, dat oorspronkelijk in 1985 werd geopend in Playa del Ingles op het eiland Gran Canaria, biedt nu een All Inclusive 24-uurs programma aan, naast nieuwe diensten en een nieuw elegant en verfijnd design.

Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts, legt uit dat deze opening voor hem bijzonder belangrijk is. “Dit hotel was het eerste hotel van RIU buiten Mallorca. Voor dit project hebben we destijds het beste talent van de keten ingezet om onze beste service op de Canarische Eilanden te presenteren. Voor mij was het het startschot voor mijn latere professionele carrière als hoofd van Expansion, Work and Design, Marketing and Operations. Het is prachtig om het vandaag veranderd te zien in het Riu Palace Palmeras.

Dit hotel heeft sinds de oprichting een trouwe klantenkring die het jaar na jaar als vakantiebestemming heeft gekozen en we zien vaak generaties van verschillende families die van Riu Palmeras hun favoriete resort op het eiland Gran Canaria hebben gemaakt.

Het renovatieproject had als doel alle faciliteiten te moderniseren en de elegantie van de lijn Riu Palace te realiseren. Alle kamers zijn volledig gerenoveerd, waarbij de baden zijn vervangen door douches. Daarnaast is er in de tuin een extra gebouw gekomen met 40 nieuwe kamers die de oude bungalows vervangen. In totaal beschikt het hotel nu over 274 kamers die een verfijnde uitstraling hebben gekregen met de ligging naast Playa del Ingles in gedachten. Daarom overheersen lichte en blauwe tinten in de stoffering en de decoratie, die samensmelten met aardkleuren, die de warmte uitstralen van het genieten van een vakantie aan zee. Daarnaast is er speciale aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de kamers voor mindervaliden. Deze kamers bevinden zich op de begane grond en bieden uitzicht op de tuin.

In de gemeenschappelijke ruimtes valt de entreehal op, die wordt verlicht door een prachtig dakraam van grote verticale lamellen, en het nieuwe fusion restaurant ‘Krystal’. Daarnaast biedt het hotel een complete en gerenoveerde selectie van bars met de elegante lobbybar, de loungebar en de bar bij het zwembad, allemaal met open terrassen om te kunnen genieten van de prachtige omgeving waar het hotel is gevestigd. Ook de zwembadzones zijn volledig gerenoveerd: het vorige zwembad heeft ruimte gemaakt voor twee kleinere zwembaden die geïntegreerd zijn in het groen van de buitenruimtes. Daarnaast is er voor de jongste leden van het gezin een nieuw kinderbad met een speeltuin bij gekomen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Norwegian Cruise Line introduceert 'Free the Beat' programma

Volgende bericht

Branden Gran Canaria houden vakantiegangers bezig

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.