Nieuws

Turkije schaft visumplicht af voor Nederlanders

Deel dit artikel

Nederlanders kunnen vanaf 2 maart zonder visum naar Turkije reizen, dat heeft een ambtenaar van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld. Het nieuws gaat ook op voor vijf andere landen, namelijk Oostenrijk, België, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De nieuwe visumvrije regeling biedt 90 dagen toegang voor per 180 dagen. De Turkse overheid benadrukt dat het besluit is bedoeld om de toeristische banden met de zes landen te stimuleren en dat het ook zal helpen de commerciële, economische en culturele relaties met deze landen verder te ontwikkelen. In oktober vorig jaar werd de prijs voor een visum nog verdubbeld.

“We hebben sinds Turkije het visum invoerde veel reisprofessionals/Nederlandse vakantiegangers geholpen met het regelen van een visum. Veel mensen geven er de voorkeur aan om een officieel document als een visum via een professioneel bureau te regelen. Het is iets wat je niet dagelijks hoeft te regelen en een foutje is snel gemaakt”, zo laat E-visums.nl weten aan TravelPro. Volgens E-visums.nl waren er kort na de bekendmaking dat Turkije de visumplicht voor Nederlandse vakantiegangers intrekt per 2 maart veel vragen, zowel bij vakantiegangers als bij reisprofessionals. “E-visums.nl is een online visumbureau dat is gespecialiseerd in het verwerken van visa voor de zakelijke en particuliere markt en ook in dit geval is het fijn om even contact op te kunnen nemen met een professional om de laatste stand van zaken door te nemen. Wie vragen heeft over het Turkse visum (of over andere visa) kan ons zeven dagen per week telefonisch of per mail bereiken.”

Marjanne de Kwaasteniet (Ambassadeur in Turkije) is blij met het nieuws. Op Twitter laat zij weten: “Goed nieuws: vanaf 2 maart 2020 hebben Nederlanders die Turkije willen bezoeken voor een periode van 90 dagen (binnen 180 dagen) geen visum meer nodig. We zijn blij met deze positieve stap van de Turkse autoriteiten.”

Turkije wint de afgelopen jaren weer enorm aan populariteit onder Nederlandse vakantiegangers. Begin vorig jaar zag de Turkse hotelvereniging TÜROB nog dat in 2018 maar liefst 27% meer Nederlanders Turkije bezochten in vergelijking met 2017. Het topjaar was 2013 met 1,3 miljoen Nederlandse vakantiegangers. In 2016 en 2017 beleefde Turkije een dip met respectievelijk 900.000 en 800.000 Nederlandse vakantiegangers.

Volgens het U.N. World Tourism Organisation (UNWTO) ontving Turkije vorig jaar het hoogste aantal toeristen ooit. Vooral vanuit Rusland (zeker 15%) komen veel toeristen, gevolgd door de Duitsers en Britten. Het aantal Polen verdubbelden vorig jaar. Opvallend was de verdubbeling (94%) van het aantal Colombianen dat Turkije bezocht.


Deel dit artikel

10 Reacties

 1. Janny
  22 februari 2020 at 15:45

  Maar we mogen in plaats daarvan toeristenbelasting gaan betalen. 5 sterren hotel 2,75 pp per nacht.
  http://www.travelpro.nl/turkije-voert-toeristenbelasting-in-na-afschaffen-visumplicht/

 2. […] De Turkse regering, waar het idee voor een tax al langer leefde, heeft de plannen toegelicht tijdens een media-evenement. De Turkse Er was deze week juist grote blijdschap bij Turkije-aanbieders en vakantiegangers nadat bekend werd dat Turkije de visumplicht afschaft. […]

 3. […] ingesprongen op het nieuws dat het vanaf 2 maart mogelijk is om naar Turkije op vakantie te gaan zonder visumplicht door een studiereis naar het populaire vakantieland aan te […]

 4. Kevin
  20 februari 2020 at 14:24

  Net met d reizen gebeld en zij bevestigen het ook

 5. peter slot
  20 februari 2020 at 13:45

  ik ga 26 mei 19 dagen en 1 oktober 15 dagen naar turkije op vakantie dus ik hoef dan geen visum meer aan te vragen ?

  • Janny
   22 februari 2020 at 15:51

   Nee maar als je in een 5 sterren hotel zit mag je 2,75 per persoon per nacht betalen

 6. Hendrik
  20 februari 2020 at 13:07

  Lekker dan, net een visum aangeschaft ☺️

  • Juultje van miert
   20 februari 2020 at 19:23

   Wij ook 4 stuks. Hoop toch echt wel 150 euro terug te krijgen

 7. Roy
  20 februari 2020 at 12:31

  Wat is je bron? Want onze vliegtuig maatschappij weet nog van niets

Vorige bericht

Een op de drie vindt dat een tripje met de hele familie helemaal niet voelt als vakantie...

Volgende bericht

Reisbureau Oostburg wint TUI Better Holidays Better World award

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.