Nieuws

74% van de Nederlanders boekt vliegreis via internet

Deel dit artikel

vliegticketgrZo blijkt uit de recente uitkomst van het onafhankelijke Nationaal Vliegreis Onderzoek dat vliegwinkel.nl jaarlijks door marktonderzoekbureau de Vos & Jansen laat uitvoeren. Het is een stijging van 5,7% ten opzichte van het voorgaande jaar. Meer dan de helft (56%) van de boekingen betrof losse vluchten. De verhouding tussen online boekingen voor losse vluchten versus pakketreizen is onveranderd gebleven: 56% maakte een online reservering voor een vliegticket en 44% boekte via internet een pakketreis.
 
De belangrijkste reden om niet via het internet te boeken is de behoefte aan persoonlijk contact bij het boeken van een vliegreis. Ruim een 35% van de respondenten geeft zonder meer de voorkeur aan persoonlijk contact bij het boeken van een vliegticket. Omdat men meerdere redenen kon opgeven voor het niet boeken via internet werd duidelijk dat bijna de helft (49%) van de boekers het gemakkelijk vindt als iemand de mogelijkheden voor hen op een rijtje zet. Vooral jongeren t/m 25 jaar (66%) stellen dat op prijs. Een kwart (25%) van de respondenten wil dat iemand voorrekent hoeveel de reis precies gaat kosten. Slechts 9% vindt het niet veilig om via een website te kopen en 11% wenst niet met een creditcard te betalen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sloveni

Volgende bericht

Kerstshoppen met Maik de Boer in Londen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.