CoronavirusNieuws

ANTOR Nederland in gesprek met haar leden over toekomstperspectief van verschillende landen

ANTOR Nederland, Association of National Tourist Office Representatives in the Netherlands, is bezorgd over de situatie van haar 24 leden als gevolg van de COVID-19-crisis. Het bestuur organiseerde daarom een online bijeenkomst om met elkaar en gastspreker Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR, te praten over de toekomstperspectieven van deze landen. Naast een realistische beschrijving leverde dat ook een hoopgevend beeld voor de toekomst.

Frank Oostdam analyseerde de huidige situatie op de Nederlandse toeristische markt en motiveerde de nationale DMO’s om hun activiteiten ter bevordering van reizen voort te zetten. Positief nieuws komt uit het onderzoek van NBTC-NIPO Research: 7,2 miljoen Nederlanders zeggen dit jaar ondanks de coronacrisis gewoon op vakantie te gaan; hiervan willen 5 miljoen Nederlanders in de zomer alsnog naar het buitenland.

Buurlanden België en Duitsland en ook Denemarken, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland hopen op korte termijn weer buitenlandse toeristen te ontvangen. Zweden kende geen lockdown, maar hoopt op de snelle opening van de grenzen van de buurlanden.

Veel mediterrane landen in Europa zijn al klaar om hun luchthavens te openen voor bezoekers uit het buitenland en zullen snel specifieke data aankondigen zoals Cyprus, Griekenland, Kroatië, Portugal, Spanje. Polen bevindt zich in een vergelijkbare situatie. In Groot-Brittannië, Ierland en Tsjechië, waar de maatregelen nog een stuk strenger zijn, is men nog iets terughoudender.

Bestemmingen die verder weg liggen en afhankelijk zijn van het vliegverkeer, zoals Dominicaanse Republiek, Israël, Maleisië, Marokko en Tunesië zullen nog maanden moeten wachten op de eerste toeristen uit Nederland. Aruba is van plan de grenzen in juni te openen. Ook nieuw Antor-lid Peru verwacht pas na de zomer weer bezoekers te kunnen verwelkomen.

Vanuit een solidariteitsgedachte, aangezien alle leden lijden onder deze buitengewone omstandigheden, heeft het bestuur van Antor bestaande uit Griekenland (voorzitterschap), Aruba, Frankrijk, Israël en Kroatië, besloten om in 2021 korting op het lidmaatschap te bieden. Tevens worden alle activiteiten online georganiseerd, waaronder ook de jaarlijkse media workshop die gepland staat op 26 november 2020.

Alle leden benadrukken het belang om juist in deze uitdagende tijd in contact te blijven en samen de draad weer op te pakken. Om iedereen goed op de hoogte te houden over de snel veranderende situatie is er per land een link naar informatie rond Covid-19 toegevoegd op www.antor.nl/members.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Een goed gesprek met... Milka van Dam - Springer (Travel Counsellors)

Volgende bericht

Tourism Authority of Thailand houdt webinars

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.