Nieuws

ANVR/Gfk: boekingen nemen iets toe

De gemaakte boekingen in april 2021 laten een grote stijging zien ten opzichte van april 2020. “Dat is niet zo vreemd aangezien vorig jaar Nederland (en andere landen) in april in een lockdown ging. Aangezien dit geen goede vergelijk is, hebben we ook de cijfers van 2019 opgenomen. Vergelijkend met de cijfers van 2019, dan zien we dat met -61% de achterstand nog groot is, maar wel kleiner dan in maart”, zo laat de ANVR weten op haar website.

In de steekproef onder bijna 50.000 geënquêteerden werd gevraagd of men in de maand april een boeking had gedaan en zo ja naar welke bestemming. In vergelijking met de 2019 cijfers is de achterstand bij landen als Frankrijk, Italië, Griekenland en Kroatië het kleinst. Minder goed doen Turkije (-78%), UK/Ierland (-87%), Noorwegen (-76%) en Tsjechië (-74%) het, nogmaals: vergeleken met de 2019-cijfers. Kijkend naar de landen en continenten buiten Europa zijn de achterstanden het kleinst bij Zuid-Amerika (incl. Curaçao) en Oceanië, waarbij we opmerken dat het marktaandeel van Oceanië vrij klein is.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

EasyJet: nieuwe routes en online reistool

Volgende bericht

Quarantaineplicht voor reizigers uit gebied met zeer hoog risico

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.