Nieuws

ANVR: Voorgestelde ZZP-wet sluit niet aan bij ZRA’s en ZSO’s

De ANVR geeft in reactie op de voorstellen van Minister Koolmees voor ZZP’ers aan dat de voorgestelde wetgeving niet aansluit bij de werkwijze van ZRA’s en ZSO’s in de reisbranche.

​”ZRA’s regelen een complete vakantie of overeenkomsten met leveranciers voor hun klanten en brengen dit onder bij de ZSO waarbij ze zijn aangesloten. De afspraken tussen ZRA en ZSO laten zich typeren als een franchise-overeenkomst. De ZRA is niet bij de ZSO in loondienst, verricht zelfstandig, op afstand, in eigen tijd en op eigen plaats de werkzaamheden voor klanten die zelf naar de ZRA zijn gekomen. De ZSO levert de agent services wat betreft administratie/automatisering en doet de inkoop/contracting met leveranciers. Iedereen in de reisbranche weet dat een verzoek van een klant niet via uur/factuur gaat. Sterker: wanneer de overeenkomst niet tot stand komt, is er voor de ZRA geen beloning”, aldus de ANVR.

Deze no cure/no pay wordt, als uitzondering op de regelgeving, wel genoemd in de toelichting op de wet, en geeft wellicht ruimte om de huidige werkwijze voort te zetten. In haar internetreactie dringt de ANVR er op aan dit al zodanig duidelijker te verwoorden in de wet.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

'Travel smooth’ bij Sunny Cars op de Vakantiebeurs

Volgende bericht

Star Alliance Partners reikten de jaarlijkse Trade Awards uit

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."