CoronavirusNieuws

Aruba weer open en komt met Aruba Bezoekersverzekering

Vanaf vandaag (1 juli 2020) heropent Aruba de grenzen voor Europa, Canada en grote delen van het Caribisch gebied met uitzondering van de Dominicaanse Republiek en Haïti. Voor Curaçao & Bonaire zijn de grenzen op 15 juni 2020 heropent. Per 10 juli 2020 gaan de grenzen voor de Verenigde Staten open. Voor Centraal- en Zuid-Amerika zijn nog geen heropeningsdata vastgesteld.

Aruba Health & Happiness Code, dit gloednieuwe en uitgebreide veiligheids- en hygiëneprogramma, waarin strikte normen op het gebied van schoonmaak en hygiëne voor alle sectoren die zich met toerisme bezighouden, is opgesteld en heeft ervoor gezorgd dat Aruba naast Jamaica als enige bestemming in het Caribisch gebied de ‘Safe Travels’ kwaliteitszegel van de World Travel & Tourism Council (WTTC) heeft gekregen. De WTTC werkt wereldwijd met onder meer overheden, medici en bedrijven die zich met toerisme bezighouden om hen te ondersteunen en begeleiden bij het introduceren van nieuwe protocollen bij het herstellen en heropenen van de markt.
Over de Health & Happiness Code
De Minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport heeft samen met het departement voor Volksgezondheid, de Aruba Tourism Authority en andere belangrijke stakeholders in de privésector, een nieuw veiligheids- en hygiëneprogramma geïntroduceerd, genaamd de ‘Aruba Health & Happiness Code.’ Hierin zijn strikte normen op het gebied van schoonmaak en hygiëne uiteengezet. Hier moeten alle bedrijven die zich op Aruba met toerisme bezighouden aan voldoen. Het protocol zorgt ervoor dat dat alle bedrijven zich aan de richtlijnen en protocollen op het gebied van gezondheid, sanitaire voorzieningen en social distancing houden. Klik hier voor meer informatie over de Health & Happiness Code: Health & Happiness Code.
“Het is van cruciaal belang dat wij onszelf als toerismebestemming blijven ontwikkelen en blijven innoveren om zowel onze lokalen als onze bezoekers optimaal te kunnen beschermen zodra zij voet op Arubaanse bodem zetten”, aldus Danguillaume Oduber, Minister van Toerisme, Transport, Volksgezondheid en Sport op Aruba. “Wij willen dat al onze bezoekers erop kunnen vertrouwen dat wanneer zij naar het One happy island reizen, zij weten dat wij er als eiland alles aan gedaan hebben om de beste veiligheids- en gezondheidsprotocollen te implementeren voor elk deel van de reis.”
 
Verplichte COVID-19 verzekering + PCR-testprotocol
Alle bezoekers moeten verplicht het online immigratiekaart (Embarkation/Disembarkation card) proces voltooien om naar Aruba te kunnen reizen. Het nieuwe ED-card proces, dat als aanvraag dient, staat sinds 26 juni, 2020 online. Onderdeel van het online-invulproces is het toevoegen van een negatief PCR-testresultaat. Het testresultaat moet binnen 72-4 uur voor vertrek aan de aanvraag (ED-card) toegevoegd zijn. Indien men geen negatief PCR-testresultaat presenteert, wordt de PCR-test alsnog bij aankomst op het vliegveld op Aruba afgenomen. De kosten voor de test zijn dan $75. In alle gevallen zijn de kosten en de verantwoordelijkheid voor rekening van de bezoeker. Klik hier voor meer informatie omtrent het Ed-card proces: https://edcardaruba.aw/
Aruba Bezoekersverzekering
Ook is op het eiland de Aruba Bezoekersverzekering geïntroduceerd. De Aruba bezoekersverzekering is een verplichte verzekering om bezoekers tegen gemaakte medische- en niet medische kosten te verzekeren, indien men tijdens het verblijf op het eiland positief getest wordt op COVID-19. De kosten voor een COVID-19 behandeling op Aruba kunnen oplopen tot ruim USD$50,000 per persoon. Met de Aruba bezoekersverzekering maakt een persoon die tijdens het verblijf op het eiland positief getest wordt op COVID-19, weinig tot geen out-of-pocketkosten. Zowel medische zorgverleners en niet-medische dienstverleners worden dan direct door de lokale verzekeringsmaatschappij betaald. Klik op deze link voor meer informatie: Aruba Bezoekersverzekering.
Kijk voor meer informatie omtrent alle gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op Aruba.com.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Video - Brussels Airport mikt op meer dan 10.000 passagiers per dag vanaf 1 juli

Volgende bericht

ZRA's Personal Touch Travel nemen heft in eigen hand

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."