Nieuws

Bali verbiedt wegwerpplastic

Plastic tasjes, verpakkingen, piepschuim en rietjes zijn voortaan verboden op Bali. Het Indonesische eiland wil hiermee vervuiling van de natuur en vooral de zee stoppen. Elke dag spoelen er namelijk duizenden kilo’s wegwerpplastic aan.

Volgens The Jakarta Post​ heeft het eiland als doel een afname van 70% van het plastic afval realiseren in 2019. Zo’n 80% van het afval is afkomstig van het eiland zelf. Het wordt vaak gedumpt in rivieren, die het afval vervolgens naar zee brengen. In een overgangsperiode van zes maanden moeten producenten en verkopers zorgen voor alternatieven voor wegwerpplastic. Wie de nieuwe regels overtreedt, kan een flinke boete krijgen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun vergunningen kwijtraken.

 

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Corendon: run op voorjaarsvakanties in april en mei

Volgende bericht

Oh wat een jaar!

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."