Nieuws

Boardwalk Boutique Hotel Aruba officeel heropend

Boardwalk Boutique Hotel Aruba is afgelopen vrijdag officieel heropend met een feestelijke ceremonie in aanwezigheid van o.m. de Minister van Toerisme, Dangui Oduber, de C.EO van de Aruba Tourism Authority (A.T.A.), Ronella Tjin Asjoe-Croes en de CEO van de Aruba Hotel & Tourism Association (AHATA), Tisa LaSorte. De opening is door de op Aruba geboren tweelingzussen Kimberly en Stephanie Rooijakers, uitbaters van het resort, samen met de minister verricht. Het voltallige personeel van Boardwalk Boutique Hotel Aruba was ook aanwezig tijdens de opening.

Het intieme boetiekresort heeft 32 gloednieuwe casita’s (Caribische huisjes) op de weelderige oude kokosplantage gevestigd, evenals een tropisch zwembad dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden, een fitness- en sparuimte en een in het oog springende lobby met eigen café. Ook zijn de bestaande 14 casita’s van een upgrade voorzien en volledig gerenoveerd.

“Wij hebben ons best gedaan om de bijzondere en onmiskenbare Caribische stijl en ontspannen sfeer vast te houden en in het nieuwe design en bijbehorende layout terug te laten komen, voorzien van zoveel mogelijk lokale accenten”, aldus mede-eigenaar Kimberly Rooijakkers. “Alle nieuwe casita’s zijn zogeheten ecohuisjes, gebouwd met Nudura en Insuldeck isolatiemateriaal, waarbij gebruik is gemaakt van zonnepanelen, een ultra-efficient managementsysteem en 100% ledverlichting. Hiermee proberen wij het resort nog ecovriendelijker te maken”, voegt Rooijakkers toe.

De volledige uitbreiding van het Boardwalk Boutique Hotel Aruba heeft twee en een half jaar geduurd met een investering van $10 millioen in samenwerking met lokale aannemers en partners zoals Coburg Construction (projectmanagement), Claudia Ruiz-Vasquez (interieur en conceptueel ontwerp), Fantastic Gardens and Caribbean Drip (tuinarchitectuur en hovenierswerkzaamheden) & Crystal Pool (zwembadinstallatie), Banjolux (voor alle badkamers) en Berloni (voor alle keukens). Aruba Aloe is de leverancier van alle toiletspullen in ecovriendelijke verpakkingen en de kunst in de casita’s is van Arte Sano Foundation en andere lokale kunstenaars.

Gasten hebben de keuze uit diverse intieme suites die coco casita’s genoemd worden, een grootschalige tweekamer casita, een vrijstaand private plunge pool casita en een palapa style lodge met zeezicht met eromheen een terras. Vier coco casita’s zijn voorzien van uniek handgeschilderde muurschilderingen die Aruba’s lokale flora en fauna afbeelden, evenals van een buitendouche dat via de badkamer te bereiken is.

Het boetiekhotel heeft bij elke casita nog steeds het kenmerkende terras met eigen barbecue, hangmatten en een volledig ingerichte keuken of kitchenette. De 32 nieuwe casita’s vormen de uitbreiding van de weelderige palmboomoase met meerdere zitplekken in de open lucht, een multifunctioneel zwembad voor het hele gezin, intieme pool decks, een hangmat dat over het water hangt, waterpartijen, een kindvriendelijk deel van het zwembad, gloednieuwe fitnessfaciliteiten en wellnessfaciliteiten waaronder yoga.

 

Boardwalk, dat dit jaar dertig jaar bestaat, staat al jaren op de tweede plaats van de TripAdvisor-lijst van beste hotels op Aruba en staat in de top 25 van hotels met de beste service in het Caribisch gebied. Het hotel wordt sinds 2011 gerund en uitgebaat door Kimberly en Stephanie Rooijakkers en heeft 20 man personeel in dienst.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

KLM schikt met passagiers na brandstofstoring

Volgende bericht

Leden PvdA zijn voor verbod op vluchten binnen Europa en vliegtaks

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.