Nieuws

Branden Gran Canaria onder controle

Deel dit artikel

Op Gran Canaria zijn de branden die sinds zaterdag weer woedden onder controle. Afgelopen nacht konden 4.500 mensen die een veilig heenkomen hadden gezocht terug naar hun huizen, zo heeft de rampenbestrijdingsdienst van het eiland vandaag laten weten. De helft van het aantal geëvacueerden is weer thuis.

“Nu we het vuur goed onder controle hebben, kunnen de mensen weer terugkeren naar hun woningen”, aldus regiopresident Ángel Victor Torres. De bosbrand bevindt zich in een stabiliseringsfase. Dat wil zeggen dat het gevaar nog niet voorbij is. Torres: “We moeten alles onder controle houden om te voorkomen dat het beest niet weer opstaat.”.

Er zijn geen meldingen over slachtoffers. De laatste weken woedden er ook al bosbranden in de bergen van Gran Canaria. Toen werden ongeveer duizend mensen geëvacueerd. Het gebied in het midden van het eiland is erg populair onder toeristen die daguitstapjes maken.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Schrijf je in voor het Oad Wintersport Noorwegen Event

Volgende bericht

Triton opent kantoor in Amsterdam: "Romeijn (Sunweb) van grote waarde"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.