Nieuws

Buitenlandse toeristen spendeerden € 2,6 miljard in Nederland

Deel dit artikel

Op woensdag 8 september wordt het onderzoeksrapport Onderzoek Inkomend Toerisme gepresenteerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Hierin staat onder meer dat buitenlandse toeristen gezamenlijk ruim € 2,6 miljard besteedde in Nederland in 2009. Er werd daarnaast ruim 1,4 miljard uitgegeven voorafgaand aan de reis naar Nederland. Men besteed gemiddeld € 404 per persoon per vakantie of zakelijk verblijf.

In totaal kwamen er in 2009 minder buitenlandse bezoekers naar Nederland dan in de jaren daarvoor. De belangrijkste reden hiervoor was de daling van het aantal internationale bezoekers met een zakelijk motief. Het aantal buitenlandse gasten dat ons land voor een korte vakantie bezocht steeg daarentegen. Voor zeven op de tien internationale bezoekers is vakantie in ons land het hoofdmotief voor hun verblijf. Het bezoek aan musea, bezienswaardigheden en/of historische plaatsen tijdens het verblijf in Nederland is de afgelopen vijf jaar toegenomen. In 2005 bezocht 31% van de buitenlandse gasten een of meerdere musea, in 2009 was dit 41%. De presentatie van het onderzoeksrapport vindt plaats in Hotel Casa 400 in Amsterdam. Meer informatie is te lezen op www.nbtc.nl.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Neckermann: Turkije zomer 2011 boekbaar

Volgende bericht

Nieuwe baan voor Bovenhorst bij Sundio

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."