Nieuws

Calamiteit voor geheel Egypte vastgesteld

Deel dit artikel

De Calamiteitencommissie heeft naar aanleiding van de steeds toenemende onlusten in Egypte op 30 januari 2011 een calamiteit voor geheel Egypte vastgesteld. Hierdoor is een uitkeringsvatbare situatie ontstaan in verband met gevaar voor persoon en/of goed met ingang van 30 januari 2011 voor die delen van Egypte waar aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van genoemde calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen. Calamiteit in de zin van de regeling voor geheel Egypte met ingang van 30 januari 2011
Zo lang de uitkeringsvatbare situatie voortduurt mogen er geen reizen met garantie van het Calamiteitenfonds worden uitgevoerd. Bovendien kunnen, zo lang de uitkeringsvatbare situatie voortduurt, geen nieuwe reizen met garantie worden geboekt tenzij die reizen later moeten beginnen dan 30 dagen na boekingsdatum. 


Meer informatie is te vinden op de website van het Calamiteitenfonds.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Reisburo Actueel #23

Volgende bericht

ArkeFly vandaag met drie toestellen naar Egypte

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.