CoronavirusNieuws

Charlie’s Travels blij met doorstart, faillissement negatieve klapper voor GGTO

Charlie’s Travels werd op 18 mei jl. door de rechtbank te Amsterdam failliet verklaard, maar oprichter/eigenaar Charles Witlox meldt aan TravelPro dat er ondertussen een doorstart is gerealiseerd. Voor de garantiefonds GGTO was het faillissement een klapper in negatieve zin.

Witlox, die Charlie’s Travels op 2 februari 2014 heeft opgericht, laat aan TravelPro weten dat hij ervan baalt dat het is misgegaan met zijn reisorganisatie. Aan de andere kant is hij blij dat er een doorstart is gerealiseerd. Hoewel hij er eigenlijk niet veel behoefte aan had om over het faillissement te praten, bekijkt hij de situatie van de positieve kant. “Het goede nieuws is dat we zijn doorgestart.”

“Er waren signalen dat Charlie’s Travels het moeilijk hadden, maar ook signalen dat ze er doorheen zouden komen. De eigenaar informeerde ons niet direct, maar er waren wel signalen dat ze problemen hadden en oplossingen zochten. Uiteindelijk kwam het faillissement toch onverwacht”, aldus Sander Lucassen namens het bestuur van het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO), waar Charlie’s Travels tot 31 augustus 2020 bij was aangesloten. “Inmiddels hebben we ongeveer zeventig claims ontvangen. Om hoeveel geld het gaat houden we even voor ons.” TravelPro heeft meerdere malen aan curator mr. F.J.P.F. Vos van HJ Advocaten gevraagd hoe het staat met het onderzoek naar het faillissement, maar heeft hierop nog geen reactie ontvangen.

Lees de interviews met Witlox en Lucassen in TravelPro #22.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Griekenland presenteert Covid-19-kaart met risiconiveaus per regio

Volgende bericht

Het wachten is voorbij! Zo voordelig was cruisen nog nooit!

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.