CoronavirusNieuws

Charlie’s Travels blij met doorstart, faillissement negatieve klapper voor GGTO

Deel dit artikel

Charlie’s Travels werd op 18 mei jl. door de rechtbank te Amsterdam failliet verklaard, maar oprichter/eigenaar Charles Witlox meldt aan TravelPro dat er ondertussen een doorstart is gerealiseerd. Voor de garantiefonds GGTO was het faillissement een klapper in negatieve zin.

Witlox, die Charlie’s Travels op 2 februari 2014 heeft opgericht, laat aan TravelPro weten dat hij ervan baalt dat het is misgegaan met zijn reisorganisatie. Aan de andere kant is hij blij dat er een doorstart is gerealiseerd. Hoewel hij er eigenlijk niet veel behoefte aan had om over het faillissement te praten, bekijkt hij de situatie van de positieve kant. “Het goede nieuws is dat we zijn doorgestart.”

“Er waren signalen dat Charlie’s Travels het moeilijk hadden, maar ook signalen dat ze er doorheen zouden komen. De eigenaar informeerde ons niet direct, maar er waren wel signalen dat ze problemen hadden en oplossingen zochten. Uiteindelijk kwam het faillissement toch onverwacht”, aldus Sander Lucassen namens het bestuur van het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO), waar Charlie’s Travels tot 31 augustus 2020 bij was aangesloten. “Inmiddels hebben we ongeveer zeventig claims ontvangen. Om hoeveel geld het gaat houden we even voor ons.” TravelPro heeft meerdere malen aan curator mr. F.J.P.F. Vos van HJ Advocaten gevraagd hoe het staat met het onderzoek naar het faillissement, maar heeft hierop nog geen reactie ontvangen.

Lees de interviews met Witlox en Lucassen in TravelPro #22.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Griekenland presenteert Covid-19-kaart met risiconiveaus per regio

Volgende bericht

Het wachten is voorbij! Zo voordelig was cruisen nog nooit!

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.