Nieuws

CLIA benoemt Kelly Craighead tot president & CEO

Deel dit artikel

Cruise Lines International Association (CLIA) heeft Kelly Craighead met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot President en Chief Executive Officer. Craighead neemt de rol over van Cindy D’Aoust, die in juli dit jaar haar voornemen bekendmaakte CLIA aan het einde van het kalenderjaar te verlaten.

Craighead heeft meer dan 15 jaar in de publieke en private sector gewerkt. Recent was zij adjunct-secretaris voor reizen en toerisme bij het Amerikaanse Ministerie van Handel. Als uitvoerend directeur van het National Travel & Tourism Office leidde Kelly initiatieven die jaarlijks meer dan 250 miljard dollar genereerden aan inkomsten van internationale bezoekers aan de Verenigde Staten. Kelly blijft betrokken bij verschillende initiatieven en internationale organisaties die zich richten op het bevorderen van reizen en toerisme.

“Ik ben zeer verheugd dat Kelly zich bij CLIA aansluit om de wereldwijde cruise-industrie te ondersteunen tijdens deze gouden periode van cruisen. Haar uitgebreide ervaring in de reisindustrie, gecombineerd met haar leiderschapskwaliteiten en resultaatgerichtheid, zijn ongeëvenaard. Het is een tijd vol mogelijkheden voor onze branche en ik kijk ernaar uit om de komende jaren met Kelly samen te werken”, zegt Arnold Donald, Global CLIA Chairman en President & CEO van Carnival Corporation & PLC.

In de rol van president en CEO zal Craighead het wereldwijde team van CLIA leiden om door te gaan met het verenigen, vertegenwoordigen, promoten en behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de leden van de organisatie en de wereldwijde cruise-industrie. Een van haar topprioriteiten is om de enorme toegevoegde waarde van cruisereizen, dat het de beste vakantiekeuze maakt voor elke reiziger, te blijven delen. “De vraag naar cruises vertoont een sterke groei waardoor de cruisebranche een cruciale partner is voor locaties, regio’s en landen over de hele wereld”, aldus Craighead. “Ik ben verheugd om lid te worden van zo’n sterke en gerespecteerde organisatie op een belangrijk moment voor de industrie. Ik kijk ernaar uit om te luisteren, te leren en de behoeften van onze leden beter te begrijpen en voort te bouwen op de sterke basis en het succes van het huidige team, om CLIA de komende jaren zo effectief mogelijk te leiden.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Website TravelBird weer live

Volgende bericht

D-rt Groep werkt aan teamspirit met D-rt Roadtrip

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."