CoronavirusNieuws

Corendon schrapt aanbieden coronatest bij Turkije-vakantie en gaat thuisquarantaine adviseren

Corendon gaat reizigers die met de touroperator naar Turkije gaan adviseren om bij terugkomst twee weken in thuisquarantaine te gaan. Dat meldt RTL Nieuws. De touroperator begint 10 juli met het uitvoeren van vakanties naar Turkije.

Aangezien het reisadvies voor Turkije op oranje staat, wordt door de overheid geadviseerd om bij thuiskomst uit het land twee weken in thuisquarantaine te gaan. Er wordt waar getwijfeld hoe streng er op thuisquarantaine wordt gecontroleerd, ook bij andere landen.

Corendon wilde Turkijegangers in eerste instantie een coronatest aanbieden, maar na een gesprek met minister Van Nieuwenhuizen gaat de touroperator dat toch niet doen. Volgens de minister moeten ook reizigers die met andere airlines vanuit Turkije naar Nederland komen eerst twee weken in thuisquarantaine.

Op de website van Corendon staat nu te lezen:

“Zolang er sprake is van een oranje reisadvies, adviseert de Nederlandse overheid Nederlanders die terugkeren uit Turkije twee weken in thuisquarantaine te gaan. De overheid beschouwt een pcr-test niet als vervanging of aanvulling van de aanbevolen thuisquarantaine en daarom bieden we de test niet meer aan.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Spaans verkeersbureau houdt webinar over het groene Noord-Spanje

Volgende bericht

Van der Heijden (Corendon) kan niet kwaad zijn op Rutte: “Ik vlieg liever niet met oranje reisadvies”

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.