CoronavirusNieuws

COVID-19 teststraat op Schiphol voor reizigers uit risicogebieden

Schiphol en GGD Kennemerland gaan op korte termijn de door het kabinet aangekondigde COVID-19 teststraat inrichten op de luchthaven. Deze komt bij Aankomsthal 3.

GGD Kennemerland verzorgt de testen en administratie. Schiphol verzorgt duidelijke bewegwijzering naar de teststraat, zodat aankomende reizigers weten waar zij de teststraat kunnen vinden. Medewerkers van GGD Kennemerland zullen reizigers uit risicogebieden verwijzen naar de teststraat. “Bij aankomst laten reizigers zich testen en zij gaan thuis in quarantaine. Wie zich niet laat testen bij aankomst, gaat veertien dagen in thuisquarantaine”, aldus het kabinet.

Verantwoordelijkheid
De teststraat is een aanvulling op al bestaande maatregelen op de luchthaven. Schiphol werkt daarin nauw samen met alle betrokken overheden, autoriteiten en luchtvaartpartners om reizigers veilig en verantwoord te laten reizen. Daarbij blijft de luchthaven ook de verantwoordelijkheid van reizigers benadrukken: “Reis niet bij klachten en hou je aan de maatregelen op de luchthaven en aan boord van het vliegtuig.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Save the date: Online Q&A Avila Beach Hotel (Curaçao)

Volgende bericht

333travel lanceert twee nieuwe bestemmingen: IJsland en Mexico

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.