Nieuws

“Dit is de perfecte tijd om te starten”

Deel dit artikel

Starten als ZRA tijdens de coronacrisis. De een ziet het als een risico, de ander als een kans. Zo ook Martine Tomassen die vanaf 1 augustus aan de slag gaat als MRA bij TUI at Home.

Wat is je achtergrond binnen de reiswereld?
“Na mijn toeristische opleiding heb ik anderhalf jaar als reisadviseuse gewerkt op het callcenter van Corendon. Hier heb ik mijn geleerde verkoopskills in de praktijk kunnen toepassen. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar TUI. Hier heb ik vijf jaar met veel plezier gewerkt op het TUI reisbureau Amersfoort Varkensmarkt.”

En nu dus voor jezelf beginnen…
“Mijn droom om ooit een eigen reisbureau te starten had ik stiekem al best lang. Ik heb vanaf het begin van de crisis tot een jaar later van dichtbij meegemaakt wat dit met de klant deed. Klanten die normaliter online boekten en zelf reizen in elkaar zetten, kwamen nu radeloos naar het reisbureau om geruststellende woorden vanuit een professional te horen. Daarbij zijn er enorm veel restricties waar je aan moet denken. Juist in zo’n tijd heeft de klant behoefte aan persoonlijk reisadvies en een contactpersoon die te allen tijde bereikbaar is. Dat bied ik ze graag.”

Is het niet een risico die je neemt?
“Ik zie deze stap zeker niet als een risico, maar juist als een mooie kans. Die persoonlijke service in zo’n verwarrende tijd door de veranderende reisadviezen en restricties zal de klant onthouden. Dit is de perfecte tijd om te starten.”

Wat is jouw blik op de reiswereld?
“Gelukkig mogen we weer reizen en hebben we ondanks de situatie behoorlijk wat keuzes uit prachtige bestemmingen. Reizen is absoluut weer mogelijk en wat hebben we er behoefte aan. Beetje bij beetje verdwijnt oranje van de kaart en gaan we weer terug naar geel en zelfs groen. Ik ben nog nooit zo blij geweest met deze kleuren!”

Wat maakt de reisbranche zo aantrekkelijk?
“Reizen is zoiets moois en de grootste levensles die we kunnen krijgen. Iedere bestemming is weer zo uniek. Voor mij is reizen het mooiste wat er is en hoe gaaf is het om hier je beroep van te maken.”

Lees de rest van het interview in TravelPro 30.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Promotie voor Isabelle Willemsens (Country Director Walt Disney Parks and Resorts)

Volgende bericht

Klanten kopen failliete EigenWijze DuikReizen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.