Nieuws

Drie nieuwe bestemmingen voor KLM deze winter

In het komende winterseizoen, dat op 28 oktober aanstaande van start gaat, biedt KLM drie nieuwe bestemmingen aan: Sint Maarten, Guanacaste Liberia (Costa Rica) en Bangalore (India). Dit winterseizoen continueert KLM de bestemmingen Boston, Las Vegas, Napels en Wroclaw, die afgelopen zomer zijn geïntroduceerd.

De rechtstreekse vluchten naar Sint Maarten werden in 2017 in verband met hurricane Irma stopgezet. In plaats daarvan werd Sint Maarten in combinatie met Curaçao aangeboden. Met ingang van 27 oktober a.s. vliegt KLM echter weer non-stop naar het Caribische eiland. Het gaat om twee vluchten per week, op dinsdag en donderdag, met een Airbus A330. KL0729 vertrekt op dinsdag om 11.20 uur van Schiphol en arriveert om 15.35 uur lokale tijd in Sint Maarten, op donderdag om 11.45 en arriveert om 16.00 uur. KL0730 vertrekt om 18.15 uur lokale tijd uit Sint Maarten en arriveert de volgende dag om 7.50 uur op Schiphol.

Guanacaste Liberia bevindt zich in het noordwesten van Costa Rica, aan de Grote Oceaan. Met ingang van 29 oktober vliegt KLM vier keer per week met een Boeing 787-9 van Amsterdam naar Guanacaste Liberia, met op de heenreis een tussenstop in San José, de hoofdstad van Costa Rica. KL0717/0719 vertrekt op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag om 12.35 uur vanaf Schiphol en arriveert om 17.15 uur lokale tijd in San José. Om 19.15 gaat de vlucht door naar Guanacaste Liberia, met aankomsttijd om 20:10 uur. KL0717/0719 vertrekt om 21.15 uur lokale tijd uit Guanacaste Liberia en arriveert de volgende dag om 14.20 uur op Schiphol. Bangalore ligt in het zuiden van India en staat bekend om de vele technologiebedrijven die er zijn gevestigd. Vanaf 30 oktober a.s. vliegt KLM op maandag, woensdag en vrijdag tussen Schiphol en Bangalore met een Boeing 787-9.

Het vluchtschema ziet er als volgt uit:
KL0879 vertrekt om 11.05 uur van Schiphol en arriveert de volgende dag om 00.50 uur lokale tijd in Bangalore, Kempegowda International Airport.
KL0880 vertrekt om 02.45 uur lokale tijd uit Bangalore en arriveert de volgende dag om 08.25 uur op Schiphol.

Beperkte capaciteit Schiphol
KLM kan de drie nieuwe bestemmingen ondanks de beperkte capaciteit op Schiphol aanbieden door optimalisatie van het netwerk. Dit betekent dat er continu wordt gekeken of het gebruikte toesteltype en het aantal frequenties dat op een bepaalde route wordt aangeboden, past bij de marktvraag en resultaten van de vluchten. Het kan uiteraard ook betekenen dat bepaalde routes door de slotbeperkingen noodgedwongen eerder dan gebruikelijk worden stopgezet, zoals deze winter het geval is met Colombo (Sri Lanka).

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Boeing verwacht dat 737 Max eind dit jaar weer vliegt

Volgende bericht

Zorgen bij Europees Parlement na Cook-drama: betere bescherming tegen airline faillissementen gewenst

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."