CoronavirusNieuws

Eindhoven Airport: 70% minder passagiers, 50% minder vluchten

Het aantal vluchten van en naar Eindhoven Airport tussen 18 juni en 31 juli daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 50 procent tot 2853 (5682 in 2019). Het aantal passagiers lag in die periode op 290.289; tegenover 939.949 in 2019 (- 70 procent). Dat maakte de airport bekend.

Van de drie grootste airlines op Eindhoven Airport (Ryanair, Transavia en Wizz Air) startte Transavia op 18 juni weer met vliegen van en naar Eindhoven Airport. Ryanair en Wizz Air bleven beperkt vliegen van en naar Eindhoven Airport. Na de versoepeling van de restricties voor reizen binnen Europa op 15 juni groeide het vliegverkeer en het aantal bestemmingen weer. In juli lag het totaal aantal vluchten op 2405 (tegenover 4017 in diezelfde maand in 2019).

“Eindhoven Airport ademt mee met het ingezette herstel en zorgt dat voldoende capaciteit beschikbaar is om het aantal passagiers en vluchten veilig en efficiënt af te handelen.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Virgin Atlantic vraagt faillissementsbescherming VS aan

Volgende bericht

Corendon stelt hervatting Turkije-vakanties opnieuw uit

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."