Nieuws

‘Eindhoven Airport is een van de meest klantonvriendelijke vliegvelden’

Eindhoven Airport is een van de meest klantonvriendelijke vliegvelden ter wereld, dat blijkt uit eigen onderzoek van AirHelp. Alleen de internationale luchthaven van Koeweit en vliegveld Lisbon Portela in Lissabon werden slechter beoordeeld.

De door AirHelp best beoordeelde luchtvaartmaatschappij van 2019 is Qatar Airways. De luchtvaartmaatschappij behoudt haar eerste plaats van 2018 dankzij de consistentie in effectieve claimverwerking (7,8) en hoge punctualiteit (8,4). In de rest van de top vijf vond een grote verschuiving plaats: American Airlines, Aeromexico, SAS Scandinavian Airlines en Qantas bezetten nu de tweede tot en met de vijfde plek. Deze luchtvaartmaatschappijen toonden grote vooruitgang op het gebied van claimverwerking en punctualiteit. In tegenstelling tot de top vijf-luchtvaartmaatschappijen die zeer goed scoorden op klantgerichte criteria, kwamen de minst scorende luchtvaartmaatschappijen – waaronder Ryanair, Korean Air, easyJet en Thomas Cook Airlines – juist in het nieuws door het slecht behandelen van passagiers. Zo organiseerde het personeel van Ryanair verschillende stakingen, wat leidde tot veel vertragingen. De luchtvaartmaatschappij weigerde hierna de gedupeerde passagiers te compenseren. Die slechte ondersteuning van passagiers is duidelijk terug te zien in de ranking.

Eindhoven Airport
Van de 132 geanalyseerde luchthavens waren klanten het meest tevreden over hun ervaring op Hamad International Airport, Tokyo Haneda International Airport en Athens International Airport. Deze luchthavens staan al sinds de eerste AirHelp Score in de top drie. Eindhoven Airport, Kuwait International Airport en Lisbon Portela Airport bungelen dit jaar onderaan de ranking. Alle luchthavens zijn beoordeeld op basis van punctualiteit, servicekwaliteit en eet- en winkelgelegenheden. Reizigers zijn vooral kritisch over de punctualiteit van vliegtuigen op het vliegveld in Eindhoven. Deze categorie krijgt van de reizigers een 4,9 op een schaal van 10. Punctualiteit wordt zwaar meegerekend in de ranking van AirHelp en telt voor 60 procent van het eindcijfer.

De beoordelingsmethode
De Airhelp Score 2019 is het achtste rapport van de organisatie sinds de introductie van de ranking in 2015. AirHelp ontwikkelde dit rapport om de kennis van deskundigen en de expertise van de sector te combineren. Daarmee wil de organisatie passagiers voorzien van betere voorspellingen van hoe hun ervaring eruit zal zien op verschillende luchthavens, hoe ze onder normale omstandigheden worden behandeld door luchtvaartmaatschappijen, en wat ze kunnen verwachten als hun vlucht vertraagd of overboekt is, of geannuleerd wordt. De ranking van de luchtvaartmaatschappijen is gebaseerd op drie criteria, claimverwerking, punctualiteit en servicekwaliteit. De luchthavenscores omvatten punctualiteit (60 procent van de score), servicekwaliteit (20 procent van de score), en eet- en winkelgelegenheden (20 procent van de score).

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Brussels Airlines start verkoop premium economy op langeafstandsvluchten

Volgende bericht

RIU opent RIU Astoria in Bulgarije

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."